Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές - Οριακά τα futures στη Wall Street

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές - Οριακά τα futures στη Wall Street
Η νομισματικής επιτροπή της Fed θα συνεδριάσει την Τρίτη και την Τετάρτη
Με κέρδη κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα όμως να είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,036% στις 459,97 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται με κέρδη 0,43% στις 7.178,82 μονάδες, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να είναι στο +0,64% και στις 15.774,29 μονάδες.
Κέρδη 0,45% σημειώνει και ο CAC 40 στο Παρίσι, στις 6.646 μονάδες, με τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη να είναι στο +0,03% και τον FTSE ΜΙΒ στο Μιλάνο στο +0,18%.

Το βλέμμα στη Fed

Η νομισματικής επιτροπή της Fed θα συνεδριάσει την Τρίτη και την Τετάρτη, ωστόσο σύμφωνα με τους αναλυτές αναμένεται να αφήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική και να μεταθέσει εκ νέου την απόφαση μείωσης του προγράμματος τόνωσης.
Ωστόσο, οι αγορές θα παρακολουθούν για πιθανά σημάδια εάν η κεντρική τράπεζα αρχίζει να ανησυχεί ότι η τρέχουσα αύξηση του πληθωρισμού ενδέχεται να μην είναι παροδική.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ κινούνται οριακά στο προάνοιγμα, μετά τα επίπεδα ρεκόρ που βρέθηκε ο S&P 500 την περασμένη εβδομάδα.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +0,964%, ο δείκτης Shanhgai στην Κίνα στο -0,92%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -0,69% και ο δείκτης KOSPI στην Ν. Κορέα στο +0,20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης