Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πούλησε και το τελευταίο του σπίτι ο Elon Musk... για να αποδείξει ότι δεν είναι πλούσιος!

tags :
Πούλησε και το τελευταίο του σπίτι ο Elon Musk... για να αποδείξει ότι δεν είναι πλούσιος!
Ο Musk, ανακοίνωσε για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο τα σχέδια του να πουλήσει τα σπίτια του και τα περισσότερα από τα υπάρχοντά του ως έναν τρόπο για να αμβλύνει την κριτική στον πλούτο του

Την απόφασή του να πουλήσει και το τελευταίο από τα σπίτια που κατέχει ανακοίνωσε μέσω Twitter ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, μια εβδομάδα μετά το σέλο που προκλήθηκε ότι αυτός και άλλοι δισεκατομμυριούχοι πλήρωσαν λίγο ή καθόλου φόρο εισοδήματος για αρκετά χρόνια.

"Αποφάσισα να πουλήσω το τελευταίο μου σπίτι. Απλά πρέπει να πάει σε μια μεγάλη οικογένεια που θα ζήσει εκεί. Είναι ένα ξεχωριστό μέρος", ανέφερε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έγραψε στο Twitter νωρίτερα αυτό το μήνα ότι έχει μόνο ένα σπίτι στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο Μπέι που νοικιάζεται για εκδηλώσεις και ότι θα πουλήσει, «εάν αγοραστεί από μια μεγάλη οικογένεια».

Το μήνυμα κατά των πλουσίων

Ο Musk, ανακοίνωσε για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο τα σχέδια του να πουλήσει τα σπίτια του και τα περισσότερα από τα υπάρχοντά του ως έναν τρόπο για να αμβλύνει την κριτική στον πλούτο του.
Μέσα σε λίγες μέρες, έβαλε στην αγορά δύο από τις ιδιοκτησίες του στην Καλιφόρνια.
Την περασμένη εβδομάδα, η ProPublica ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Musk, της Amazon.com, Jeff Bezos και ο πρόεδρος της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, έχουν πληρώσει λίγο φόρο εισοδήματος σε σχέση με τον υπερβολικό πλούτο τους, επικαλούμενη στοιχεία της Εσωτερικής Υπηρεσίας Εσόδων για φορολογικές δηλώσεις για χιλιάδες Αμερικανούς.
Ο Musk δεν πλήρωσε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος το 2018 και λιγότερο από 70.000 δολάρια το 2015 και το 2017, σύμφωνα με την έκθεση.
Ένας αξιωματούχος της IRS δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η αποκάλυψη δεδομένων για δισεκατομμυριούχους, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή του Bloomberg LP, Michael Bloomberg, παραπέμφθηκε στους ερευνητές του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης