Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βασίλισσα Ελισάβετ εντυπωσίασε τον Joe Biden: «Μου θυμίζει την μητέρα μου»

Η Βασίλισσα Ελισάβετ εντυπωσίασε τον Joe Biden: «Μου θυμίζει την μητέρα μου»
Ο Biden ανανέωσε το ραντεβού του με την Βασίλισσα Ελισάβετ προσκαλώντας την στον Λευκό Οίκο

Μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου της G7 και λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετέχει στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden έγινε δεκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ.
H Βασίλισσα εντυπωσίασε τον πρόεδρο των ΗΠΑ κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στη Βρετανία, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής των G7 που ολοκλήρωσε  τις εργασίες της.
Συνοδευόμενος από την σύζυγό του, ο 78χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε την Κυριακή το κατώφλι του Κάστρου Ουίνδσορ, απολαμβάνοντας παραδοσιακό τσάι με τη Βασίλισσα Ελισάβετ.
Η ευγένεια αλλά και η γενικότερη συμπεριφορά της Βασίλισσας ακόμη και η εξωτερική της εμφάνιση προκάλεσε τον θαυμασμό του 46ου προέδρου των ΗΠΑ.
Η Βασίλισσα Ελισάβετ ρώτησε τον Biden για τον τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Putin και τον ηγέτη της Κίνα.
Ο Joe Biden έγινε ο 13ος Αμερικανός πρόεδρος που συναντήθηκε με τη μονάρχη κατά τη διάρκεια της βασιλείας της και ο πέμπτος που υποδέχεται στο κάστρο Ουίνδσορ.
Προτού επιβιβαστεί στο «Air Force One», ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην Βασίλισσα Ελισάβετ: «Μου θύμισε τη μητέρα μου... ήταν πολύ ευγενική». Ειδικά «η εμφάνισή της και η γενναιοδωρία της του ξύπνησαν μνήμες από τη μητέρα του». Η μητέρα του Αμερικανού προέδρου απεβίωσε το 2010, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».
Ο Biden ανανέωσε το ραντεβού του με την Βασίλισσα Ελισάβετ προσκαλώντας την στον Λευκό Οίκο και αμέσως μετά επιβιβάστηκε στο προεδρικό αεροσκάφος με προορισμό τις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης