Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορυφαίος φυσικός προειδοποιεί: Η επαφή με εξωγήινους μπορεί να σημαίνει το τέλος της ζωής στη Γη

Κορυφαίος φυσικός προειδοποιεί: Η επαφή με εξωγήινους μπορεί να σημαίνει το τέλος της ζωής στη Γη
Μια ομάδα αστρονόμων προειδοποιεί την ανθρωπότητα να σταματήσει τις προσπάθειες επικοινωνίας με εξωγήινους έξω από τον γαλαξία μας

Μια ομάδα αστρονόμων προειδοποιεί την ανθρωπότητα να σταματήσει τις προσπάθειες επικοινωνίας με εξωγήινους έξω από τον γαλαξία μας, λέγοντας πως μια τέτοια επαφή μπορεί να καταλήξει «στο τέλος όλης της ζωής στη Γη».
Αυτό ακριβώς έγραψε πρόσφατα σε άρθρο του στη Washington Post ο διαπρεπής επιστήμονας Mark Buchanan.
Ο Buchanan ξεκινά το κομμάτι του με αναφορά στα βίντεο του Απριλίου του 2020 που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ με τα «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα».
Πριν από έναν χρόνο, ένα τέτοιο βίντεο με ΑΤΙΑ είχε κυκλοφορήσει και το Πεντάγωνο.
Γιατί υποθέτουμε όμως ότι οι εξωγήινοι θα έρθουν ειρηνικά;
«Οι πιθανότητες λένε ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που δεν έχουμε ακόμα καμία απόδειξη για επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς», γράφει ο Buchanan, παραθέτοντας μια ομάδα αστρονόμων.
«Η προσπάθεια επικοινωνίας με εξωγήινους, αν υπάρχουν, θα μπορούσε να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη για μας».
Το ίδιο πιστεύει και ο αστρονόμος Joe Gertz, πως αυτές οι προσπάθειες επικοινωνίας μπορούν να προκαλέσουν «τον απερίσκεπτο κίνδυνο όλης της ανθρωπότητας, έχοντας εγκληματικές συνέπειες».
Ο Buchanan συγκρίνει μια πιθανή επαφή με τους εξωγήινους με την έλευση του Κολόμβου στην Αμερική, όπου ο γηγενής πληθυσμός αποδείχτηκε εξαιρετικά ευάλωτος σε σχέση με τον τεχνολογικά προωθημένο Ευρωπαίο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης