Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shukry (Αίγυπτος): Η ασφάλειά μας είναι ιερό ζήτημα, η Άγκυρα να απέχει από οτιδήποτε την αποσταθεροποιεί

Shukry (Αίγυπτος): Η ασφάλειά μας είναι ιερό ζήτημα, η Άγκυρα να απέχει από οτιδήποτε την αποσταθεροποιεί
Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας δήλωσε ότι η Αίγυπτος αξιολογεί επί του παρόντος την πολιτική που ασκεί η 'Αγκυρα
Σχετικά Άρθρα
Τις απαιτήσεις της Αιγύπτου προς την Τουρκία να συμμορφωθεί προς το διεθνές δίκαιο, επανέλαβε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shukry.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sada Al-Balad, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας δήλωσε ότι η Αίγυπτος αξιολογεί επί του παρόντος την πολιτική που ασκεί η 'Αγκυρα, δεδομένου ότι το Κάιρο πρότεινε ήδη ορισμένα θέματα που η Τουρκία θα έπρεπε να λάβει υπόψη για την άρση όλων των εμποδίων που δυσχεραίνουν την οικοδόμηση αμοιβαίων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Διερευνητικές επαφές των προθέσεων

Η Αίγυπτος εργάζεται για να διερευνήσει αν η 'Αγκυρα είναι έτοιμη να έχει σχέσεις με το Κάιρο σε σωστή βάση και σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, πρόσθεσε ο Αιγύπτιος υπουργός.
Επίσης, τόνισε ότι «είναι αναγκαίο η 'Αγκυρα να απέχει από οτιδήποτε αποσταθεροποιεί την ασφάλεια της Αιγύπτου», χαρακτηρίζοντας αυτό ως «ένα ιερό ζήτημα».
Όπως αναφέρει και η «Αλ Αχράμ», ο Sameh Shukry επιβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος εργάζεται πάντα για να οικοδομεί σωστά στενές σχέσεις με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους της.
Τέλος, επεσήμανε ότι η Αίγυπτος ενημερώνει συνεχώς την Ελλάδα και την Κύπρο «για όλες τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης