Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: «Ιερή υποχρέωση» η υπεράσπιση συμμάχου που δέχεται επίθεση - Θα είμαι πολύ σαφής με τον Putin

Biden: «Ιερή υποχρέωση» η υπεράσπιση συμμάχου που δέχεται επίθεση - Θα είμαι πολύ σαφής με τον Putin
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ υποστήριξε τις Ηνωμένες Πολιτείες αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε σήμερα 13 Iουνίου ότι η υπεράσπιση ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ που δέχεται επίθεση, όπως προβλέπεται από το άρθρο 5 της Βορειοατλαντικής Συνθήκης, είναι "ιερή υποχρέωση", κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της G7.
"Πιστεύουμε ότι το ΝΑΤΟ και το άρθρο 5 είναι ιερή υποχρέωση", δήλωσε στο Νιουκουέι (νοτιοδυτική Αγγλία) την παραμονή της συμμετοχής του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, κρίνοντας ότι ο οργανισμός είναι "ζωτικής σημασίας για την ικανότητά μας να προασπίσουμε την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών για το υπόλοιπο του αιώνα".
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι το ΝΑΤΟ υποστήριξε τις Ηνωμένες Πολιτείες αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η συνάντηση με τον Putin

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υποσχέθηκε επίσης ότι θα είναι «πολύ σαφής» με τον Ρώσο ομόλογό του
Vladimir Putin για τις διαφωνίες τους κατά την πρώτη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Τετάρτη 16/6, αναγνωρίζοντας ότι οι αμερικανορωσικές σχέσεις βρίσκονται σήμερα "στο πιο χαμηλό σημείο".
"Δεν είναι ένας διαγωνισμός για το ποιος είναι ο καλύτερος σε μια συνέντευξη Τύπου ώστε ο άλλος να έρθει σε δύσκολη θέση, θα πούμε με πολύ σαφή τρόπο ποιοι είναι οι όροι που πρέπει να εκπληρωθούν προκειμένου να αποκτήσουμε μια καλύτερη σχέση με τη Ρωσία.
Δεν επιδιώκουμε τη σύγκρουση", είπε στους δημοσιογράφους ο Biden στο Νιουκουέι (Αγγλία), μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της G7.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης