Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αγόρασε CD με οικονομικά δεδομένα από το Ντουμπάι για τον εντοπισμό φοροφυγάδων

Γερμανία: Αγόρασε CD με οικονομικά δεδομένα από το Ντουμπάι για τον εντοπισμό φοροφυγάδων

Στα στοιχεία περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για περιουσιακά στοιχεία στο Ντουμπάι, όπως εκτάσεις και ακίνητα που ανήκουν σε Γερμανούς πολίτες

Σχετικά Άρθρα

Την αγορά μιας σειράς δεδομένων από το Ντουμπάι ανακοίνωσε διά στόματος του υπουργού Οικονομικών η Γερμανία, τα οποία ενδεχομένως να προσφέρουν βοήθεια στους αξιωματούχους του υπουργείου του να εντοπίσουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής από εύπορους Γερμανούς πολίτες, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021.
Τα δεδομένα θα αξιολογηθούν επί του παρόντος από τις περιφερειακές φορολογικές αρχές.
Η φοροδιαφυγή δεν είναι ένα μικρό αδίκημα, συνιστά έγκλημα», τόνισε ο Olaf Scholz από το Βερολίνο.

Ανώνυμος πληροφοριοδότης

Την πρώτη αποκάλυψη για την αγορά ενός CD που περιέχει λεπτομέρειες για περιουσιακά στοιχεία στο Ντουμπάι, όπως εκτάσεις και ακίνητα που ανήκουν σε Γερμανούς υπηκόους, την έκανε το περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού, ένας ανώνυμος πληροφοριοδότης προσέγγισε Γερμανούς αξιωματούχους και προσφέρθηκε να τους μεταβιβάσει τα δεδομένα, για τα οποία η Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία κατέβαλε περί των 2 εκατ. ευρώ, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να μην επιβεβαιώνει, ούτε να αρνείται αυτά που αναφέρει το Spiegel, σχετικά με τον τρόπο που αποκτήθηκε το CD, ή την τιμή απόκτησής του.

Ελβετία

Οι φορολογικές αρχές στα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας είχαν ζητήσει στο παρελθόν πληροφορίες από χώρες όπως η Ελβετία, προκειμένου να ανακαλύψουν πιθανή φοροδιαφυγή από πλούσιους Γερμανούς.
Ο Scholz, ο οποίος είναι επικεφαλης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), έχει καταστήσει τη δίκαιη φορολόγηση κεντρική πολιτική δέσμευση πριν από τις εκλογές τον Σεπτέμβριο, στην προσπάθειά του να αποφύγει τις χειρότερες ιστορικά επιδόσεις του κεντροαριστερού κόμματος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών εκλογικής συμπεριφοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης