Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bραβεία Pulitzer: Επιβράβευση των New York Times για την κάλυψη της πανδημίας – Ποιοι απέσπασαν τις διακρίσεις

Bραβεία Pulitzer: Επιβράβευση των New York Times για την κάλυψη της πανδημίας – Ποιοι απέσπασαν τις διακρίσεις

Κυριάρχησε επίσης  στις βραβεύσεις η κάλυψη της περιστατικού του θανάτου του George Floyd

Σχετικά Άρθρα

 Τα παγκόσμιας φήμης δημοσιογραφικά βραβεία Pulitzer απονεμήθηκαν σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς που παρείχαν σε βάθος κάλυψη των δραματικών εγονότων του 2020, ενός έτους όπου κυριάρχησα γη πανδημία που άφησε εκατομμύρια νεκρούς και ο εθνικός διάλογος και ο διχασμός για το θάνατο του George Floyd όπου εγέρθηκε το ζήτημα της αστυνομικής βίας σχολιάζουν οι New York Times σε δημοσίευμά τους την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021.
Το βραβείο για άσκηση δημόσιας υπηρεσίας, που θεωρείται το πιο διάσημο, έλαβαν οι The New York Times για την κάλυψη της πανδημίας του κορωνοϊού, ένα βραβείο που μοιράστηκαν πολλά τμήματα της εφημερίδας.
Το διοικητικό συμβούλιο του οτγανισμού Pulitzer αναγνώρισε επίσης το δημοσιογραφικό έργο που εξέτασε πρακτικές επιβολής του νόμου κατά τη διάρκεια ενός έτους που χαρακτηριστηκε από διαμαρτυρίες στους δρόμους που είχαν έμπνευση, εν μέρει, από τη δολοφονία του George Floyd, ενός αφοροαμερικανού, από αστυνομικό στη Μινεάπολη.

Επιβολή νόμου

Το βραβείο για την κάλυψη εγχώριων θεμάτων έλαβαν The Marshall Project, το AL.com, το IndyStar και το Invisible Institute για μια συλλογική έρευνα για αστυνομικούς σκύλους που χρησιμοποιούνται ως όπλα, συχνά εναντίον αθώων πολιτών, καθώς όπως επισημαίνεται οδήγησαν σε απόφαση για την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας.
Οι Tampa Bay Times κέρδισαν το βραβείο τοπικής αναφοράς για την έκθεση μιας πρωτοβουλίας αστυνόμευσης στο Pasco County της Φλόριντα, η οποία εκφοβίζει και παρενοχλεί τους κατοίκους της περιοχής και χαρακτήρισε μερικούς μαθητές ως μελλοντικούς εγκληματίες.
Το προσωπικό του The Star Tribune στη Μινεάπολη κέρδισε στην κατηγορία έκτακτων ειδήσεων για την κάλυψη της δολοφονίας του Floyd και των διαμαρτυριών που διήρκεσαν μήνες μετά.

Κίνα

Η BuzzFeed News κέρδισε το πρώτο της Pulitzer, στη διεθνή κατηγορία, στις έρευνες στο εσωτερικό της Κίνας για την τύχη των Ουιγούρων, μιας κυρίως μουσουλμανικής μειονότητας.
Οι Times κέρδισαν ένα δεύτερο τιμητικό βραβείο του 2020, ο οποίο έλαβε ο Wesley Morris, ένας αναλυτής και δοκιμισιογράφος που ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συχνά με έμφαση στα συνεισφορα των Μαύρων καλλιτεχνών στον αμερικανικό πολιτισμό .
Ήταν το δεύτερος Pulitzer για Morris, ο οποίος κέρδισε στην κατηγορία κριτικής για τα δοκίμια του στη The Boston Globe το 2012.
Το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε επίσης ότι η Darnella Frazier, η έφηβος που μαγνητοσκόπησε τη δολοφονία του κ. Floyd, θα λάβει ειδική τιμιτική διάκριση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης