Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Ξεπερνά τα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια η βιομηχανία ιδιωτικών κεφαλαίων

FT: Ξεπερνά τα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια η βιομηχανία ιδιωτικών κεφαλαίων
Κινητήριοι μοχλοί πίσω από τη ζήτηση για επενδύσεις είναι τα χαμηλά επιτόκια και οι υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών
Σχετικά Άρθρα

Ξεπερνά τα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια η αξία της βιομηχανίας ιδιωτικών κεφαλαίων, χάρη στη ζήτηση για υψηλότερες αποδόσεις, η οποία παρακίνησε κολοσσούς όπως η JP Morgan και η Schroders να δημιουργήσουν νέα τμήματα και εντείνουν τις εξαγορές.
Παρόλο που εξακολουθεί να επισκιάζεται από την παραδοσιακή βιομηχανία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων -που επενδύει κυρίως σε mainstream αγορές-, όπως αναφέρει η Morgan Stanley, η εκρηκτική ανάπτυξη σε τομείς όπως η αγορά των private equity αύξησε στο τέλος του 2020 το μέγεθος της βιομηχανίας ιδιωτικών κεφαλαίων στα 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μάλιστα, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, η εν λόγω αγορά θα ξεπεράσει τα 13 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.
https___d6c748xw2pzm8.cloudfront.net_prod_dfbbd390-c88b-11eb-9764-45bf378dbac5-standard.png
Τι αναφέρει η Schroders

Η Schroders, ο μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα συγχωνεύσει όλα τα οχήματα ιδιωτικών κεφαλαίων της σε μια νέα οντότητα, ονόματι Schroders Capital.
Σε επενδυτική εκδήλωση, υποσχέθηκε επίσης να διπλασιάσει το ενεργητικό της νέας οντότητας στα 86 δισ. λίρες έως το τέλος του 2025.
«Oι πλατφόρμες θα διαδραματίσουν ρόλο-κλειδί σε αυτό που αποκαλώ "βιομηχανοποίηση" των ιδιωτικών αγορών.
Βρισκόμαστε ίσως 15 χρόνια πίσω από τις χρηματιστηριακές αγορές, αλλά η βιομηχανία ωριμάζει με παρόμοιο τρόπο», τόνισε ο George Wunderlin, επικεφαλής της Schroders Capital.

Κινητήριοι μοχλοί

Η JPMorgan Asset Management δημιούργησε ένα νέο τμήμα αυτήν την εβδομάδα με την ονομασία JPMorgan Private Capital.
«Είναι κάτι που αξιολογούμε», δήλωσε ο Robert Sharps, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της T Rowe Price, στην ετήσια συνεδρίαση των μετόχων της εταιρείας τον περασμένο μήνα.
Αν μη τι άλλο, οι κινητήριοι μοχλοί πίσω από τη ζήτηση για επενδύσεις είναι τα χαμηλά επιτόκια και οι υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών, που έχουν περιορίσει τις προοπτικές για υψηλές αποδόσεις.
Για πολλούς επενδυτικούς ομίλους, υπό την πίεση της αυξανόμενης δημοφιλίας των φθηνών, παθητικών κεφαλαίων, η όρεξη για ανάληψη είναι τεράστιο όφελος, σημειώνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης