Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bourla: Κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί στον πλανήτη δικαιούται πρόσβαση στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Bourla: Κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί στον πλανήτη δικαιούται πρόσβαση στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
«Χάρη στην ευφυΐα τόσων επιστημόνων και την αφοσίωση τόσων εταιρειών, σήμερα μπορούμε να δούμε καθαρά φως στο τέλος του τούνελ», ανέφερε

Στην παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής των G7 και στα σχέδια για διανομή ενός δισ. δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 στις φτωχές χώρες του κόσμου, αναφέρθηκε ο CEO της Pfizer Albert Bourla.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, «χθες μου ζητήθηκε από τον Αμερικανό στον Πρόεδρο Joe Biden να μετέχω στη Σύνοδο Κορυφής των G7 για να συζητήσω το σχέδιο παροχής στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε χαμηλή τιμή, 500 εκατ. δόσεων του εμβολίου των Pfizer-BioNTech. Η κυβέρνηση, με τη σειρά της, θα δωρίσει αυτές τις δόσεις σε φτωχές χώρες».
Παράλληλα, ο κ. Bourla παρέθεσε σημεία της τοποθέτησής του, κατά τη Σύνοδο των επτά πλουσιοτέρων κρατών του πλανήτη.
Ο ίδιος έκανε λόγο για ιστορική απόφαση, καθώς οι χώρες των G7 ενώνονται και τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στους ηγέτες αυτών των ισχυρών κρατών, με στόχο να βοηθήσουν στη «μάχη» έναντι της πανδημίας.
«Ο κόσμος ζητά τώρα από τους ηγέτες της G7 να αναλάβουν την ευθύνη να βοηθήσουν τον εμβολιασμό ανθρώπων σε όλες τις χώρες», τόνισε και πρόσθεσε πως συμφωνεί με τον πρόεδρο Biden στο ότι «κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί στον πλανήτη – ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση, τη φυλή, τη θρησκεία», αξίζει την πρόσβαση στα εμβόλια.
Ο κ. Bourla εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ανταπόκριση των ΗΠΑ στο κάλεσμα και προανήγγειλε την παροχή 500 εκατ. δόσεων του εμβολίου Pfizer/BioNTech στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
«Χάρη στην ευφυΐα τόσων επιστημόνων και την αφοσίωση τόσων εταιρειών, σήμερα μπορούμε να δούμε καθαρά φως στο τέλος του τούνελ», ανέφερε.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις μεταλλάξεις, τονίζοντας πως δοκιμάζεται η απόκριση του εμβολίου στις αναδυόμενες παραλλαγές και -όπως είπε – «μέχρι στιγμής, τα δεδομένα δείχνουν ότι κανένα από τα υπάρχοντα στελέχη δεν διέφυγε από την προστασία που προσφέρει το εμβόλιο μας».
Τέλος αναφέρθηκε στο πειραματικό φάρμακο της Pfizer, το οποίο θα χορηγείται από το στόμα, για τη θεραπεία της Covid-19 κατά τα πρώτα στάδια εμφάνισης της νόσου, και επιβεβαίωσε πως είναι πιθανό να καταστεί διαθέσιμο μέχρι το τέλος του 2021.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης