Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα επιτόκια στο 5,5%

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα επιτόκια στο 5,5%
Ρωσία: Στο 5,5% αύξησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα επιτόκια στο 5,5%, αυξάνοντας το κόστος του δανεισμού για τρίτη φορά μέσα στο 2021, εξαιτίας της ανόδου του πληθωρισμού, ενώ τόνισε πως θα χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις.
Η απόφαση να αυξήσει τα επιτόκια από το 5%, ήταν σύμφωνη με την πλειονότητα των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η κεντρική τράπεζα θα επέλεγε αύξηση 50 μονάδων βάσης.
Ο ετήσιος πληθωρισμός ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και ενισχύθηκε στο 6% τον Μάιο, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016, όταν το βασικό επιτόκιο διαμορφωνόταν στο 10%.
Η κεντρική τράπεζα, της οποίας οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι ο πληθωρισμός είναι σε τροχιά περαιτέρω επιτάχυνσης, δηλώνοντας ότι θα εξετάσει περισσότερη νομισματική σύσφιξη μετά από την αύξηση του βασικού επιτοκίου στο επίπεδο στο οποίο διαμορφωνόταν τον Απρίλιο του 2020.
"Οι αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της οικονομικής ανάκαμψης, μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ουσιαστική και παρατεταμένη απόκλιση του πληθωρισμού, υψηλότερα από τον στόχο”, ανέφερε η κεντρική τράπεζα.
"Αυτό δημιουργεί την ανάγκη περαιτέρω αυξήσεων στο βασικό επιτόκιο στις επερχόμενες συναντήσεις”, προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης