Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank (Γερμανία): Αναμένει ένταση των πληθωριστικών πιέσεων στο 2,6% το 2021, στο υψηλότερο σημείο από το 2008

Bundesbank (Γερμανία): Αναμένει ένταση των πληθωριστικών πιέσεων στο 2,6% το 2021, στο υψηλότερο σημείο από το 2008
Η γερμανική κεντρική τράπεζα απέδωσε την άνοδο του δείκτη τιμών καταναλωτή στην αύξηση των τιμών της ενέργειας και στην άρση φοροαπαλλαγών
Σχετικά Άρθρα

Η γερμανική παραγωγή ανακάμπτει ύστερα από την σημαντική ύφεση την οποία προκάλεσε η πανδημία ενώ και ο πληθωρισμός θα μπορούσε να αυξηθεί περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, επηρεάζοντας ενδεχομένως στο οικονομικό περιβάλλον, ανακοίνωσε η γερμανική κεντρική τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021.
Η Bundesbank αναβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό για το 2021 και το επόμενο έτος, υποθέτοντας ότι η πανδημία θα περιοριστεί γρήγορα από την εμβολιαστική εκστρατεία, και ότι οι υγειονομικοί περιορισμοί θα χαλαρώσουν σύντομα.
Τώρα αναμένει ότι η γερμανική οικονομία θα φτάσει τα προ πανδημίας επίπεδα από το επόμενο τρίμηνο, αναμένοντας ανάπτυξη 3,7% το 2021 και 5,2% το 2022 και 1,7% το 2023.

Οι κίνδυνοι

«Η γερμανική οικονομία ξεπερνά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία», ανέφερε ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann.
Η γερμανική κεντρική τράπεζα επίσης αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό αυτό το έτος και το επόμενο, προειδοποιώντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι για περαιτέρω άνοδο.

Η πρόβλεψη

Αναμένει τώρα ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 2,6% αυτό το έτος, που θα αποτελέσει το υψηλότερο επίπεδο από το 2008 και πολύ υψηλότερα από τον στόχο της ΕΚΤ για κάτω αλλά κοντά του 2%.
Ωστόσο η Bundesbank υποβάθμισε τη σημασία της ανόδου, αποδίδοντας την κυρίως στις τιμές ενέργειας και στη φορολόγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης