Τελευταία Νέα
Διεθνή

H ΕΚΤ πιέζει την Deutsche Bank να βρει άμεσα νέο πρόεδρο

H ΕΚΤ πιέζει την Deutsche Bank να βρει άμεσα νέο πρόεδρο
Εντείνει την πίεση στην Deutsche Bank ο Enria

Nα ορίσει άμεσα τον διάδοχο του προέδρου Paul Achleitner, καθώς πλησιάζει η λήξη της θητείας του, ζήτησε από την Deutsche Bank η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Ο Achleitner πρόκειται να αποσυρθεί τον επόμενο Μάιο μετά από 10 δύσκολα χρόνια στη θέση του προέδρου της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, που σημαδεύτηκαν από δύο αλλαγές CEO, δισεκατομμύρια ευρώ ζημιών και τεράστια πρόστιμα.
Ο 64χρονος «επέζησε» από τρεις ψηφοφορίες των μετοχών για την απομάκρυνσή του, ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει το 2022.

Πιέζει o Enria

Με λιγότερο από ένα χρόνο να απομένει, ο επόπτης της τράπεζας, η ΕΚΤ, περιμένει ακόμη την Deutsche να βρει διάδοχο και έχει εντείνει την πίεση στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας και τον πρόεδρό της τους τελευταίους μήνες.
Ο επικεφαλής της εποπτικής αρχή της ΕΚΤ (SSM), Andrea Enria, έχει αναφερθεί πολλές φορές στο ζήτημα και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία υψηλού επιπέδου με την τράπεζα, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος με άμεση γνώση του θέματος.
Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η γερμανική τράπεζα επέστρεψε πρόσφατα στα κέρδη, αλλά παραμένει υπό στενή παρακολούθηση των ρυθμιστικών αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης