Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Παράταση έως τέλος Σεπτεμβρίου στα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις - εργαζομένους

Γερμανία: Παράταση έως τέλος Σεπτεμβρίου στα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις - εργαζομένους

Από την έναρξη της πανδημίας η γερμανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει ενισχύσεις πάνω από 105 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις και 32 δισ. ευρώ για τη στήριξη των μισθών

Σχετικά Άρθρα
Επέκτεινε την ισχύ των μέτρων στήριξης μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση της Γερμανίας υπό την καγκελάριο Angela Merkel, καθώς συνέπειες στην οικονομία από την πανδημία εξακολουθούν να είναι ορατές στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, παρά τη μείωση των νέων κρουσμάτων, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του Bloomberg την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021.

Δημοσιονομικά μέτρα

Από την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού, η κυβέρνηση ενέκρινε περισσότερα από 105 δισεκατομμύρια ευρώ (128 δισεκατομμύρια δολάρια) για ενίσχυση των επιχειρήσεων και κατέβαλε πάνω από 32 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των μισθών.
Ωστόσο, υπάρχουν τομείς της οικονομίας που εξακολουθούν να υφίστανται πλήγματα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Olaf Scholz.
«Ακόμα κι αν τα μειωμένα ποσοστά νέων κρουσμάτων μας κάνουνε να ελπίζουμε για το πέρας της πανδημίας, πολλές εταιρείες εξακολουθούν να υφίστανται τις συνέπειες», δήλωσε ο Scholz.

Κρούσματα - εμβολιασμοί

Καθώς τα νέα κρούσματα μειώνονται και οι εμβολιασμοί αυξάνονται, οι αρχές αίρουν σταδιακά τα υγειονομικά μέτρα, με τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και τους κινηματογράφους να ανοίγουν ξανά, αλλά με περιορισμούς στη χωρητικότητα.
Την Τετάρτη 9 Ιουνίου η Γερμανία είχε 20,8 νέα κρούσματα ανά 100.000 άτομα στον κινητό μέσο όρο των 7 ημερών, το χαμηλότερο ποσοστό από τις αρχές Οκτωβρίου.
Την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, 38,6 εκατομμύρια άτομα, ή 46,5% του πληθυσμού, είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης