Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merck: Συμφωνία 1,2 δισ. δολαρίων με το αμερικανικό δημόσιο για πειραματική θεραπεία κατά της Covid-19

Merck: Συμφωνία 1,2 δισ. δολαρίων με το αμερικανικό δημόσιο για πειραματική θεραπεία κατά της Covid-19

H θεραπεία που βρίσκεται σε φάση κλινικών δοκιμών αφορά μη νοσηλευόμενους ασθενείς, οι οποίοι όμως διαθέτουν τουλάχιστον έναν επιβαρυντικό παράγοντα

Σχετικά Άρθρα

Σε συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση για την εφαρμογή μιας πειραματικής θεραπείας κατά της Covid-19 κατέληξε η Merck, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021
Το deal προβλέπει τη χορήγηση 1,7 εκατ. δόσεων έναντι τιμήματος 1,2 δισ. δολαρίων.
Η δραστική ουσία ονομάζεται «molnupiravir» και αναπτύχθηκε από την Ridgeback Biotherapeutics, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Κλινικές δοκιμές

Το φάρμακο, το οποίο βρίσκεται σε φάση κλινικών δοκιμών, αφορά μη νοσηλευόμενους ασθενείς, οι οποίοι όμως διαθέτουν τουλάχιστον έναν επιβαρυντικό παράγοντα.
Στόχος της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας είναι η εφαρμογή της θεραπείας και στο εξωτερικό, καθώς και η παραγωγή τουλάχιστον 10 εκατ. δόσεων έως τα τέλη του 2021.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαΐου, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ άναψε το «πράσινο» φως στην επείγουσα χρήση της θεραπείας αντισωμάτων κατά της Covid-19, η οποία έχει αναπτυχθεί από τις Vir Biotechnology και GlaxoSmithKline (GSK).

Περιστατικά

Η θεραπεία, η οποία φέρει την ονομασία Sotrovimab, αφορά ήπιας έως μέτριας έντασης περιστατικά κορωνοϊού, σε άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών.
Από την άλλη πλευρά, όμως, το φάρμακο δεν εγκρίθηκε για όσους νοσηλεύονται εξαιτίας των επιπλοκών της Covid ή χρειάζονται να κάνουν θεραπεία με οξυγόνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Sotrovimab εντάσσεται στην κατηγορία των μονοκλωνικών αντισωμάτων και μιμείται τα φυσικά αντισώματα, τα οποία παράγει ο οργανισμός για να αντιμετωπίσει νοσηρούς παράγοντες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης