Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nvidia: Αίτημα έγκρισης στις κινεζικές αρχές για εξαγορά της Arm - Στα 40 δισ. δολ. το τίμημα

tags :
Nvidia: Αίτημα έγκρισης στις κινεζικές αρχές για εξαγορά της Arm - Στα 40 δισ. δολ. το τίμημα
Η Nvidia υπέβαλε αίτημα στις κινεζικές ρυθμιστικές Αρχές Ανταγωνισμού να επανεξετάσουν την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας σχεδιασμού τσιπ Arm,

Η Nvidia υπέβαλε αίτημα στις κινεζικές ρυθμιστικές Αρχές Ανταγωνισμού να επανεξετάσουν την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας σχεδιασμού τσιπ Arm, ύψους 40 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρουν οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγές με γνώση του θέματος.
Το αίτημα υποβλήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες και μπορεί να κινητοποιήσει μια διαδικασία ελέγχου με διάρκεια ακόμα και 18 μηνών, σύμφωνα με νομικούς στην Κίνα.
Η Nvidia δήλωσε τον Μάιο ότι αναμένει να κλείσει την εξαγορά της Arm μέχρι τον Μάρτιο του 2022, αφού είχε συνάψει συμφωνία με τον όμιλο SoftBank τον Σεπτέμβριο του 2020.
Ο ιαπωνικός όμιλος, εν τω μεταξύ, βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες για ένα δάνειο ύψους περίπου 7,5 δισ. δολαρίων που συνδέεται με την πώληση της Arm, ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg News, επικαλούμενο πηγές, με τη Mizuho Bank Ltd να συντονίζει τη συμφωνία.
Τον Φεβρουάριο, το Bloomberg ανέφερε ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ είχε ξεκινήσει μια σε βάθος έρευνα σχετικά με τη συμφωνία της Nvidia να εξαγοράσει την Arm.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, είχε δηλώσει στους Financial Times τον περασμένο μήνα ότι η αμερικανική εταιρεία τσιπ είχε "ξεκινήσει τη διαδικασία" της συνεργασίας με τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές και ήταν βέβαιος ότι η συμφωνία θα εγκριθεί εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε θέσει η Nvidia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης