Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ανοδικά οι αποδόσεις ομολόγων εν όψει ΕΚΤ και αυξημένης προσφοράς τίτλων

Ευρωζώνη: Ανοδικά οι αποδόσεις ομολόγων εν όψει ΕΚΤ και αυξημένης προσφοράς τίτλων
Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Αυστρία, Ιρλανδία και Πορτογαλία αναμένεται αντλήσουν μέσω της αγοράς χρέους περίπου 19 δισ. ευρώ εντός της εβδομάδας  
Σχετικά Άρθρα

Οι αποδόσεις στις περισσότερες αγορές κινούνται ανοδικά, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας να δοθεί από την επικεφαλής της ΕΚΤ Christine Lagarde, το στίγμα για τον βηματισμό που θα ακολουθήσει η Κεντρική Τράπεζα όσον αφορά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων PEPP, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021.

Επιβράδυνση

Τα σημάδια ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας σε συνδυασμό με την άνοδο του πληθωρισμού, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές ότι είναι πιθανόν να οδηγήσουν την ΕΚΤ σε μία επιβράδυνση του ρυθμού με τον οποίον απορροφά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά.

Εκδόσεις χρέους

Οι τιμές των ομολόγων πιέζονται ακόμη ελαφρώς, εξαιτίας της αυξημένης προσφοράς τίτλων.
Εντός της εβδομάδας έχουν προγραμματίσει Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Αυστρία, Ιρλανδία και Πορτογαλία, ν΄ αντλήσουν από την αγορά περίπου 19 δισ. ευρώ.

Ελλάδα

Στην εγχώρια αγορά οι αποδόσεις κινήθηκαν στα επίπεδα της Παρασκευής 4 Ιουνίου 2021 με το spread των ελληνικών ομολόγων να κινείται οριακά υψηλότερα του 1%.
Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 10 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 4 εκατ. ευρώ, μόνον, αφορούσαν σε εντολές αγοράς.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς έκλεισε στο 0,83% από 0,84% την Παρασκευή έναντι -0,20% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το spread να διαμορφωθεί στο 1,03% από 1,01%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης