Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Τη μεγαλύτερη «εκλογική απάτη στην ιστορία» κατήγγειλε ο Netanyahu

Ισραήλ: Τη μεγαλύτερη «εκλογική απάτη στην ιστορία» κατήγγειλε ο Netanyahu
Καταγγελίες Netanyahu, την περίοδο που ο επικεφαλής εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ έχει προειδοποιήσει δημοσίως για το ενδεχόμενο πολιτικής βίας
Σχετικά Άρθρα

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, δήλωσε την Κυριακή (6/6) ότι, ο νεοσυσταθείς κυβερνητικός συνασπισμός, που είναι έτοιμος να τον αποκαθηλώσει, είναι το αποτέλεσμα της «μεγαλύτερης εκλογικής απάτης» στην ιστορία της δημοκρατίας.
Προέβη στην καταγγελία αυτή, την περίοδο κατά την οποία ο επικεφαλής εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ έχει προειδοποιήσει δημοσίως για το ενδεχόμενο πολιτικής βίας.
Ο Netanyahu για να στηρίξει τον ισχυρισμό του επικαλέστηκε μία προεκλογική υπόσχεση του εθνικιστή Naftali Bennett, ο οποίος αναμένεται να τον διαδεχθεί στην πρωθυπουργία.

Η υπόσχεση Bennett

Ο Bennett, δεσμεύθηκε να μην συνεργαστεί με αριστερά, κεντρώα και αραβικά κόμματα, αλλά την Τετάρτη (2/6) ανακοίνωσε με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Yair Lapid τον σχηματισμό κυβέρνησης με κόμματα από όλο το πολιτικό φάσμα, όπως αναφέρει το Reuters.
Βάσει μιας συμφωνίας, ο Bennett θα υπηρετήσει πρώτος ως πρωθυπουργός, ακολουθούμενος από τον Lapid.
Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την έγκριση της νέας κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να ορκιστεί στις 14 Ιουνίου.
«Βλέπουμε τη μεγαλύτερη εκλογική απάτη στην ιστορία της χώρας, κατά τη γνώμη μου στην ιστορία οποιασδήποτε δημοκρατίας», δήλωσε ο Netanyahu μιλώντας στους βουλευτές του δεξιού κόμματος
Likud.
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δικαιολογημένα αισθάνονται εξαπατημένοι» δήλωσε ο απερχόμενος Ισραηλινός πρωθυπουργός για τη μη τήρηση της υπόσχεσης Bennett να μη συνεργαστεί με τον Lapid και άλλα κόμματα.
O Netanyahu είναι ο μακροβιότερος ηγέτης στην ιστορία του Ισραήλ, καθώς βρίσκεται στην εξουσία από το 2009 αλλά η θητεία του στιγματίστηκε από μια συνεχιζόμενη δίκη διαφθοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης