Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελ Σαλβαδόρ: Ο πρόεδρος Bukele θα στείλει νομοσχέδιο στο Κογκρέσο για να καταστεί το bitcoin νόμιμο χρήμα στη χώρα

Ελ Σαλβαδόρ: Ο πρόεδρος Bukele θα στείλει νομοσχέδιο στο Κογκρέσο για να καταστεί το bitcoin νόμιμο χρήμα στη χώρα

Η Strike, μια εφαρμογή πληρωμών μέσων κινητών τηλεφώνων που ξεκίνησε να λειτουργεί στο Ελ Σαλβαδόρ τον Μάρτιο, χαιρέτισε σε ανακοίνωσή της το νομοσχέδιο

Την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Nayib Bukele, θα στείλει στο Κογκρέσο ένα νομοσχέδιο με το οποίο το bitcoin θα καταστεί νόμιμο χρήμα στη χώρα.
«Βραχυπρόθεσμα, αυτό θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα βοηθήσει στην χρηματοοικονομική ένταξη χιλιάδων που βρίσκονται εκτός της επίσημης οικονομίας», δήλωσε ο Bukele σε ένα βίντεο που παρουσιάστηκε στο συνέδριο Bitcoin 2021 στο Μαϊάμι.
Η Strike, μια εφαρμογή πληρωμών μέσων κινητών τηλεφώνων που ξεκίνησε να λειτουργεί στο Ελ Σαλβαδόρ τον Μάρτιο, χαιρέτισε σε ανακοίνωσή της το νομοσχέδιο και σημείωσε ότι συνεργάζεται με τη χώρα για την επιτυχημένη χρήση της τεχνολογίας bitcoin.
«Αυτό είναι μια τουφεκιά που ακούγεται σε όλο τον κόσμο για το bitcoin», τόνισε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Strike, Jack Mallers, στο συνέδριο του Μαϊάμι.
«Η υιοθέτηση ενός ψηφιακού νομίσματος ως νόμιμου χρήματος παρέχει στο Ελ Σαλβαδόρ το πιο ασφαλές, αποδοτικό και παγκόσμια ενοποιημένο ανοιχτό δίκτυο πληρωμών στον κόσμο», πρόσθεσε ο Μallers.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης