Τελευταία Νέα
Διεθνή

G7: Θετικές αντιδράσεις από Google και Facebook για τον ελάχιστο εταιρικό φόρο 15%

G7: Θετικές αντιδράσεις από Google και Facebook για τον ελάχιστο εταιρικό φόρο 15%
Google και Facebook στηρίζουν την επικαιροποίηση των διεθνών φορολογικών κανόνων που υποστηρίζουν οι G7
Σχετικά Άρθρα
Η Google ανακοίνωσε σήμερα 5 Ιουνίου ότι στηρίζει το έργο που γίνεται για την επικαιροποίηση των διεθνών φορολογικών κανόνων μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της G7 να επιδιώξουν την επιβολή ενός παγκόσμιου ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% και να ανακατανείμουν τα φορολογικά δικαιώματα για τις μεγάλες, κερδοφόρες πολυεθνικές εταιρείες.
"Στηρίζουμε σθεναρά το έργο που συντελείται για την επικαιροποίηση των διεθνών φορολογικών κανόνων.
Ελπίζουμε οι χώρες να συνεχίσουν να συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν ότι μια ισορροπημένη και ανθεκτική συμφωνία θα οριστικοποιηθεί σύντομα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του που εστάλη με email ο εκπρόσωπος της Google Jose Castaneda.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Facebook

Από την πλευρά της η Facebook χαιρετίζει την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της G7 και αντιλαμβάνεται ότι αυτό πιθανόν να σημαίνει πως το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης θα πληρώνει περισσότερους φόρους και σε διαφορετικά μέρη, είπε σήμερα ο επικεφαλής του τμήματος διεθνών υποθέσεων της εταιρείας, Nick Clegg.
"Το Facebook έχει ζητήσει εδώ και καιρό την μεταρρύθμιση των παγκόσμιων φορολογικών κανόνων και χαιρετίζουμε τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της Ομάδα των 7.
Η σημερινή συμφωνία είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την ασφάλεια για τις επιχειρήσεις και την ενίσχυση της δημόσιας εμπιστοσύνης στο παγκόσμιο φορολογικό σύστημα.
Θέλουμε να επιτύχει η διαδικασία για την διεθνή φορολογική μεταρρύθμιση και αναγνωρίζουμε ότι αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι το Facebook θα πληρώνει περισσότερους φόρους και σε διαφορετικά μέρη", έγραψε ο Clegg στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης