Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - CDC: Τριπλάσια πιθανότητα οι έφηβοι με Covid-19 να νοσηλευτούν από ό,τι όσοι νοσούν με γρίπη

ΗΠΑ - CDC: Τριπλάσια πιθανότητα οι έφηβοι με Covid-19 να νοσηλευτούν από ό,τι όσοι νοσούν με γρίπη
Σε ΜΕΘ καταλήγει το 31,4% των εφήβων με Covid-19 και το 5% διασωληνώνονται

Τρεις φορές συχνότερα χρειάζονται οι έφηβοι με Covid-19 εισαγωγή στο νοσοκομείο από όσους είχαν γρίπη κατά την τελευταία τριετία 2017-2020, ενώ σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) καταλήγει σχεδόν το ένα τρίτο (31,4%) και το 5% διασωληνώνονται, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).
Όπως δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία του CDC για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2021 και την ηλικιακή ομάδα 12 - 17 ετών, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο εβδομαδιαίο ιατρικό δελτίο του "Morbidity and Mortality Weekly Report", μπορεί να παιδιά και οι έφηβοι να έχουν πολύ μικρότερη πιθανότητα να αρρωστήσουν σοβαρά από Covid-19 και να πεθάνουν εξαιτίας της νόσου σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο δεν αποφεύγουν πάντα τη βαριά νόσο.
Τα στοιχεία δείχνουν μια αυξητική τάση στις εισαγωγές εφήβων στα αμερικανικά νοσοκομεία.
Μάλιστα, υπερδιπλασιάστηκε το ποσοστό των εφήβων στο σύνολο των νοσηλειών για κορωνοϊό από τα μέσα Μαρτίου έως το τέλος Απριλίου (από 0,6 σε 1,3 ανά 100.000 άτομα) και παραμένει υψηλότερο σε σχέση με την ομάδα 5 έως 11 ετών.
Το 30% των εφήβων που νοσηλεύθηκαν, δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα, ενώ οι υπόλοιποι είχαν παχυσαρκία, άσθμα, νευρολογική ή άλλη διαταραχή.

Τα αίτια

Η αύξηση των περιστατικών σε εφήβους, σύμφωνα με τους επιστήμονες του CDC, μπορεί να οφείλεται σε ένα βαθμό στην κυκλοφορία πιο μεταδοτικών παραλλαγών του κορωνοϊού στην κοινότητα, αλλά και στο άνοιγμα ξανά των σχολείων, ιδίως όταν δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κ.α.).
Πάντως, η διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky, δήλωσε «βαθιά ανήσυχη για τους αριθμούς των νοσηλευομένων εφήβων» και χαρακτήρισε λυπηρό «τον αριθμό των εφήβων που χρειάζονται θεραπεία σε ΜΕΘ ή διασωλήνωση».
Η ίδια παρότρυνε τους εφήβους άνω των 12 ετών να εμβολιαστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης