Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Biden αναμένεται να θέσει το θέμα στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin

Σχετικά Άρθρα

Οι ολοένα και συχνότερες επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό αποτελούν «αυξανόμενη ανησυχία για την εθνική ασφάλεια», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.
Η εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden σκοπεύει να θέσει το θέμα όταν συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου.
Μερικοί από τους hackers  που θεωρούνται δράστες των κυβερνοεπιθέσεων έχουν εντοπιστεί στη Ρωσία.

Τρομοκρατική απειλή

Την ίδια ώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναβάθμισε το επίπεδο των ερευνών στις κυβερνο-επιθέσεις ransomware σε αυτό της τρομοκρατικής απειλής μετά το περιστατικό της Colonial Pipeline και τις αυξανόμενες ζημίες που προκλήθηκαν πρόσφατά από εγκληματικές πράξεις στον κυβερνοχώρο, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021.

Το εσωτερικό έγγραφο

Εσωτερικό έγγραφο που στάλθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2021 στα γραφεία εισαγγελέων των ΗΠΑ σε ολόκληρη τη χώρα ανέφερε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες για τις επιθέσεις τύπου ransomware στον τομέα θα πρέπει να συντονίζονται κεντρικά από μια ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε πρόσφατα στην Ουάσινγκτον.
"Είναι μια εξειδικευμένη διαδικασία για να διασφαλίσουμε ότι παρακολουθούμε όλες τις περιπτώσεις αυτού του τύπυο των επιθέσεων, ανεξάρτητα από το πού μπορεί να γίνει η παραπομπή τους, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις συνδέσεις μεταξύ των δραστών και να δουλέψετε έτσι ώστε να διαλύσετε ολόκληρη την εγκληματική αλυσίδα», δήλωσε ο John Carlin, αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Υπόθεση Colonial

Να σημειωθεί περασμένο μήνα, μια εγκληματική ομάδα στον κυβερνοχώρο που οι αρχές των ΗΠΑ δήλωσαν ότι λειτουργεί από τη Ρωσία, διείσδυσε στο δίκτυο επικοινωνίας του φορέα εκμετάλλευσης αγωγών μεταφοράς επεξεργασμένων καυσίμων στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, «κλειδώνοντας» τα συστήματά της και απαιτώντας λύτρα.
Η παραβίαση προκάλεσε διακοπή της λειτουργίας των αγορών μέσω του αγωγού που κράτησε αρκετές ημέρες, οδήγησε σε αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, σε αγορές πανικού εκ μέρους των καταναλωτών και τοπικές ελλείψεις σε βενζίνη.
Η Colonial Pipeline αποφάσισε να πληρώσει τους hackers που εισέβαλαν στα συστήματά της σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια για να ανακτήσει την πρόσβαση σε αυτά, ανέφερε η εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης