Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περισσότερη ρευστότητα ζητά η Finma από τις UBS και Credit Suisse

Περισσότερη ρευστότητα ζητά η Finma από τις UBS και Credit Suisse
Οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές δίνουν μεγάλη προσοχή στη σταθερότητα των τραπεζών
Οι υπάρχουσες απαιτήσεις ρευστότητας για τις συστημικά σημαντικές τράπεζες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των UBS Group και Credit Suisse Group, δεν είναι αρκετές.
Αυτά ανέφερε η ελβετική κυβέρνηση, καθώς μετά από ανάλυση των σημαντικότερων τραπεζών της χώρας αποκάλυψε ότι οι απαιτήσεις ρευστότητας που επιβάλλονται σήμερα πιθανότατα δεν θα ήταν αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες ρευστότητας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή σε περίπτωση αθέτησης.

Εν αναμονή των προτάσεων

Μια ομάδα εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Οικονομικών, της Ελβετικής Εθνικής Τράπεζας και της ρυθμιστικής αρχής της Ελβετικής τράπεζας Finma, επιφορτίζεται με το καθήκον να βρει τρόπους προσαρμογής των απαιτήσεων.
Το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει επίσης να καταρτίσει προτάσεις για το πώς θα μπορούσαν να βελτιωθούν τα συστήματα κινήτρων για τις μεγάλες τράπεζες.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές δίνουν μεγάλη προσοχή στη σταθερότητα των τραπεζών.
Η κατάρρευση της Archegos Capital Management προκάλεσε σοβαρές ζημίες τόσο στην Credit Suisse όσο και στην UBS φέτος, με την πρώτη να υφίσταται διπλό χτύπημα μετά την κατάρρευση και της Greensill Capital.
Η Finma ζήτησε ένα πρόσθετο κεφάλαιο Pillar 2 ύψους 1,9 δισ. ελβετικών φράγκων (2,1 δισεκατομμύρια δολάρια) που σχετίζεται με το περιστατικό της Greensill για την Credit Suisse.
Επέβαλε επίσης ένα προσωρινό πρόσθετο 5,8 δισ. φράγκων στα σταθμισμένα περιουσιακά στοιχεία πιστωτικού κινδύνου της τράπεζας σε σχέση με την έκθεσή της στην Archegos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης