Διεθνή

Reuters - ΗΠΑ: O Biden προτείνει ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% με αντάλλαγμα επενδύσεις 1 τρισ. δολ. στις υποδομές

Reuters - ΗΠΑ: O Biden προτείνει ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% με αντάλλαγμα επενδύσεις 1 τρισ. δολ. στις υποδομές
Κατεβάζει τον πήχη από το 28% για τον ελάχιστο συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών προκειμένου να πείσει τους Ρεπουμπλικανούς για δημόσιες επενδύσεις άνω του 1 τρισ. δολ
Σχετικά Άρθρα

 

Προσφέρθηκε να αναιρέσει την πρόταση για αύξηση εταιρικού φόρου κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με Ρεπουμπλικάνους με αντικείμενο το πακέτο υποδομών, ο πρόεδρος Joe Biden σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται δύο πηγές με γνώση του ζητήματος, σε μια σημαντική παραχώρηση από τον Αμερικανό πρόεδρο καθώς εργάζεται για την επίτευξη συμφωνίας αυτή την εβδομάδα, την Πέμπτη 3 Ιουνίου 3032.

H νέα πρόταση

Συγκεκριμένα, ο Biden προσφέρθηκε να εγκαταλείψει το σχέδιο για αύξηση των εταιρικών φορολογικών συντελεστών έως και 28% και πρότεινε να οριστεί ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στο 15%, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα.
Η νέα πρόταση, που κοστολογείται σε 1,7 τρισ. δολάρια, θα επέτρεπε να επαναχρησιμοποιηθούν περίπου 75 δισ. δολάρια από τα αδιάθετα κονδύλια του πακέτου τόνωσης της οικονομίας.

Δημόσια έσοδα

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτιμά ότι τα αυξημένα φορολογικά έσοδα από την εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων από το IRS θα αποφέρουν 700 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια δεκαετία, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει τις επιδοτήσεις στα ορυκτά καύσιμα για να συγκεντρώσει πρόσθετα κεφάλαια και θα επιβάλει ένα νέο τέλος για τα χιλιόμετρα που διανύουν τα φορτηγά που ασκούν εμπορικές δραστηριότητες.
Σε αντάλλαγμα, οι Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να συμφωνήσουν σε δαπάνες για το πρόγραμμα υποδομών ύψους τουλάχιστον 1 τρισ. δολαρίων, ανέφερε η μια πηγή στο Reuters.

Συμβιβασμός

«Eίναι πρόθυμος να συμβιβαστεί, αφιερώνει χρόνο σε συνομιλίες με γερουσιαστές -Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους- για να βρει τι είναι εφικτό να γίνει», δήλωσε η υπουργός Εμπορίου Gina Raimondo στο CNN.
«Το μόνο πράγμα που δεν θα δεχτεί είναι η αδράνεια», δήλωσε η ίδια.
«Πρέπει να είναι μεγάλο και τολμηρό το πακέτο, 1 τρισ. δολάρια ή περισσότερο», σημείωσε.

Χρηματοδότηση

Ο Biden πρότεινε αρχικά ένα πακέτο υποδομών που θα κόστιζε 2,25 τρισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο θα καλυπτόταν με αύξηση της φορολογίας στους πιο εύπορους πολίτες των ΗΠΑ και αύξηση του εταιρικού φόρου από 21% σε 28%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης