Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ισχυρές ενδείξεις για υπερθέρμανση της οικονομίας – Αναμένεται άνοδος των επιτοκίων

Ρωσία: Ισχυρές ενδείξεις για υπερθέρμανση της οικονομίας – Αναμένεται άνοδος των επιτοκίων

Σύμφωνα με την επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας Elvira Nabiullina εντοπίζονται ενδημικοί παράγοντες έντασης των πληθωριστικών πιέσεων

Σχετικά Άρθρα

Στις ενδείξεις ότι η οικονομία της Ρωσίας υπερθερμαίνεται με τον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού να διαμορφώνεται στο 5,9%, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021.
«Εάν συνεχίσουμε με τις αυξημένες δαπάνες, τι θα πάρουμε;
Υπερθέρμανση.
Τα στοιχεία υπερθέρμανσης είναι ήδη ορατά - υψηλός πληθωρισμός », δήλωσε ο Siluanov στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επίμονοι παράγοντες

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή επιταχύνθηκε ξανά τον Μάιο, από 5,5% τον Απρίλιο.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Elvira Nabiullina δήλωσε στο CNBC ότι «ο πληθωρισμός επιταχύνεται» και ότι, σε αντίθεση με αλλού, ο πληθωρισμός δεν θεωρήθηκε προσωρινό ζήτημα καθώς οι οικονομίες άνοιξαν ξανά και η ζήτηση των καταναλωτών αυξήθηκε.
«Στην περίπτωσή μας, είναι διαφορετικό», δήλωσε η Nabiullina στο CNBC νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.
«Πιστεύουμε ότι η πληθωριστική πίεση στη Ρωσία δεν είναι παροδική, ούτε προσωρινή.
Βλέπουμε πιο επίμονους παράγοντες, νομισματικούς παράγοντες, γι 'αυτό και επιστρέψαμε στην ουδέτερη στάση σε ό,τι αφορά την αύξηση των επιτοκίων».

Επιτόκια

Οι επενδυτές θα περιμένουν την επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας στις 11 Ιουνίου 2021 για να δουν τι θα κάνει στη συνέχεια, με τις εικασίες ότι η τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια έως και 50 μονάδες βάσης από το τρέχον επίπεδο του 5%.
Ο στόχος της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό είναι 4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης