Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο – Δεν αναβάλλονται

Ιαπωνία: Κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο – Δεν αναβάλλονται
Προς πρόωρες εκλογές μετά τη λήξη των αγώνων
Σχετικά Άρθρα

Κανονικά θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Seiko Hashimoto να αποκλείει το ενδεχόμενο ακύρωσης ή νέας αναβολής τους λόγω των ανησυχιών που προκαλεί η πανδημία covid.
«Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε πάλι» αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Nikkan Sports ο Hashimoto.
Την ίδια στιγμή πάντως η πλειοψηφία της κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ της αναβολής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου.
Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα της εφημερίδας Asahi αναφέρει πως ο πρωθυπουργός Yoshihide Suga είναι πιθανό να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών μόλις ολοκληρωθούν οι Αγώνες, παρουσιάζοντας παράλληλα ένα νέο πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας πριν από τις πιθανές πρόωρες εκλογές.
Βάσει των πληροφοριών αυτών ο Suga φέρεται να συμφώνησε με τον επικεφαλής του κόμματος που αποτελεί τον ήσσονα εταίρο της συμπολίτευσης να μην παραταθεί η θητεία της ιαπωνικής Βουλής αφού κλείσει τη 16η Ιουνίου.
Η αργή πρόοδος της εκστρατείας ανοσοποίησης και η αντίθεση της πλειοψηφίας των Ιαπώνων στην διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ανάμεσα στις κύριες αιτίες που ο Suga και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση στις δημοσκοπήσεις, στοιχείο που εντείνει την αβεβαιότητα όσον αφορά την τύχη της κυβέρνησής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης