Τελευταία Νέα
Διεθνή

AstraZeneca: Αίτημα για μεταφορά της παραγωγής των εμβολίων στις ΗΠΑ στο εργοστάσιο της Catalent

AstraZeneca: Αίτημα για μεταφορά της παραγωγής των εμβολίων στις ΗΠΑ στο εργοστάσιο της Catalent
Η φαρμακοβιομηχανία αναζητεί εναλλακτικό χώρο παραγωγής από τότε που η αμερικανική κυβέρνηση δεν της επιτρέπει να χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο της Emergent BioSolutions στη Βαλτιμόρη λόγω μολυσμένης παρτίδας
Σχετικά Άρθρα

Σε συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται η AstraZeneca Plc προκειμένουν να μεταφέρει την παραγωγή του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού από το εργοστάσιο στη Βαλτιμόρη που αντιμετωπίζει προβλήματα, σε εργοστάσιο που ανήκει στην Catalent Inc., σύμφωνα με τους New York Times, όπως μεταδίδει το Reuters την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021.

Μολυσμένη παρτίδα

Ο βρετανική φαρμακοβιομηχανία, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος, ψάχνει εναλλακτικό χώρο παραγωγής από τότε που η αμερικανική κυβέρνηση δεν της επιτρέπει να χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο της Emergent BioSolutions Inc. στη Βαλτιμόρη, όπου κατά λάθος μολύνθηκε μια παρτίδα εμβολίων της Johnson & Johnson με συστατικά του εμβολίου της AstraZeneca που παρασκευάζονταν την ίδια περίοδο.

Στο Μέριλαντ

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca, που έχει εγκριθεί σε δεκάδες χώρες εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκεται στο μικροσκόπιο μετά τις αναφορές ότι σχετίζεται με εξαιρετικά σπάνια περιστατικά θρομβώσεων.
Οι συζητήσεις αφορούν το εργοστάσιο της Catalent στο Μέριλαντ, το οποίο ήδη παράγει συστατικά που χρησιμοποιούνται στο εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με το δημοσίευμα των NYT.
Η AstraZeneca δεν απάντησε στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει το θέμα, ενώ η Catalent αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχετικό σχόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης