Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Ο Biden θα ζητήσει εξήγήσεις απο τον Putin για τις κυβερνοεπιθέσεις

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Ο Biden θα ζητήσει εξήγήσεις απο τον Putin για τις κυβερνοεπιθέσεις
Νέο πλήγμα στις ΗΠΑ από την επίθεση ransomware στην εταιρεία συσκευασίας κρέατος JBS USA Holdings
Σχετικά Άρθρα

Θα θίξει το ζήτημα των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο κατά την προσεχή συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ο πρόεδρος Joe Biden, όταν οι δύο ηγέτες συναντηθούν αργότερα αυτό το μήνα στις 16 Ιουνίου 2021, δήλωσε η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki, σύμφωνα δημοσίευμα του Market Watch την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021.
Την Τρίτη 1 Ινουνίου, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών διερευνά επίθεση ransomware στην εταιρεία συσκευασίας κρέατος JBS USA Holdings Inc.
Η Psaki δήλωσε ότι ο Biden πιστεύει ότι ο Putin και η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να διαδραματίσουν ρόλο στη διακοπή των επιθέσεων όπως αυτή που έλaβε χώρα εναντίον της JBS.
Οι δύο ηγέτες έχουν προγραμματιστεί να συναντηθούν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη.

Η ομάδα REvil

Η ρωσική ομάδα hackers , που πιστεύεται ότι ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση ransomware  (όπου απαιτούνται λύτρα) σε βάρος της εταιρείας JBS SA, ονομάζεται REvil, σύμφωνα με μια πηγή που έχει άμεση γνώση της υπόθεσης.
Την Τρίτη, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η εταιρεία ενημέρωσε την αμερικανική κυβέρνηση ότι λόγω της επίθεσης διαταράχθηκε η παραγωγή σε μονάδες παραγωγής κρέατος στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.
Η JBS εικάζει ότι η κυβερνοεπίθεση προερχόταν από μια εγκληματική οργάνωση που εδρεύει στη Ρωσία.
Οι δράστες φέρεται να ζήτησαν λύτρα από τον αγροτοδιατροφικό κολοσσό, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί το ακριβές ποσό που απαίτησαν.
Η επίθεση διαπιστώθηκε την Κυριακή, λιγότερο από έναν μήνα έπειτα από εκείνη σε βάρος της εταιρείας διαχείρισης πετρελαιαγωγών Colonial Pipeline.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης