Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Τζίρος αξίας 643 δισ. δολ. το 2020 μέσω των εφαρμογών στο App Store

Apple: Τζίρος αξίας 643 δισ. δολ. το 2020 μέσω των εφαρμογών στο App Store

Το ποσό αφορά συναλλαγές από τις οποίες η Apple παίρνει προμήθεια, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών επί πληρωμή, καθώς και άλλες δραστηριότητες, όπως πωλήσεις διαφημίσεων σε εφαρμογές όπου η εταιρεία δεν εμπλέκεται

Σχετικά Άρθρα

Το App Store της Apple δημιούργησε έσοδα αξίας 643 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του 2020, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιοποίησε η εταιρεία την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 και τα στοιχεία της οποία επικαλείται δημοσίευμα του CNBC.
Στο εν λόγω μέγεθος καταγράφεται άνοδος 24% σε σχέση με το προηγούμενο έτος καθώς η πανδημία Covid-19 ώθησε την χρήση των κινητών τηλεφώνων και των tablets από τους καταναλωτές.

Προμήθεια

Στην έρευνα υπολογίζονται τόσο οι συναλλαγές στις οποίες εμπλέκεται η Apple, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών επί πληρωμή και αγορών μέσω των εφαρμογών, καθώς άλλα έσοδα που παράγονται μέσω των εφαρμογών όπου η Apple δεν έχει άμεση συμμετοχή, όπως πωλήσεις διαφημίσεων σε εφαρμογές.
Επισημαίνεται ότι περίπου το 90% των συνολικών χρεώσεων και των πωλήσεων που διευκολύνθηκαν από το ''οικοσύστημα'' App Store το 2020 πραγματοποιήθηκαν εκτός του App Store, γεγονός που σημαίνει ότι η Apple δεν συγκέντρωσε προμήθεια για αυτές τις πωλήσεις.

Κατανομή

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα 643 δισεκατομμύρια δολάρια που δημιουργήθηκαν μέσω εφαρμογών για iPhone και iPad το 2020 κατανέμονται ως εξής:
511 δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις φυσικών αγαθών και υπηρεσιών μέσω εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων 383 δισεκατομμυρίων δολαρίων από εφαρμογές για το λιανεμπόριο, 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω ταξιδιωτικών εφαρμογών και 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων από υπηρεσίες delivery
86 δισεκατομμύρια δολάρια από ψηφιακά αγαθά και υπηρεσίες
46 δισεκατομμύρια δολάρια από διαφημίσεις στις εφαρμογές

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης