Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επανάσταση κατά των σορτάκηδων από τους Redditors που έστειλαν την AMC στο +116% μέσα σε 7 ημέρες

Νέα επανάσταση κατά των σορτάκηδων από τους Redditors που έστειλαν την AMC στο +116% μέσα σε 7 ημέρες
Οι short-sellers έχασαν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι αυτών των τριών μετοχών
Σχετικά Άρθρα

Ράλι 23% πραγματοποιεί η μετοχή της AMC την Τρίτη 1 Ιουνίου, αφότου η εταιρεία «σήκωσε» 230,5 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας νέες μετοχές.
Όπως έγινε γνωστό, η Mudrick Capital Management συμφώνησε να αγοράσει 8,5 εκατομμύρια μετοχές αντί 27,12 δολ. ανά τεμάχιο.
Τα νέα έφεραν αύξηση-ρεκόρ 116% για την AMC την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι traders και οι μικρομέτοχοι που δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα της Reddit και το Twitter συνασπίστηκαν για να προκαλέσουν άλλο ένα short squeeze.
Η άνοδος, βέβαια, δεν κράτησε για πολλή ώρα, λόγω πωλήσεων από τον βασικό μέτοχο Dalian Wanda Group.
Η AMC ηγήθηκε ενός ράλι στις λεγόμενες meme μετοχές την περασμένη εβδομάδα, που περιελάμβανε την GameStop και τη Virgin Galactic.
Οι short-sellers έχασαν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι αυτών των τριών μετοχών μόνο, σύμφωνα με την εταιρεία χρηματοοικονομικής ανάλυσης Ortex.
Υπενθυμίζεται πως η επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο της ψυχαγωγία χτυπήθηκε σκληρά από την κρίση του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να καταγράψει πολλές ζημίες.
Σε κάθε περίπτωση, τα έσοδα από την πώληση μετοχών στη Mudrick θα χρησιμοποιηθούν για αναπτυξιακούς σκοπούς και θα υπάρξει ευκαιρία απομόχλευσης.
«Με αυξημένη ρευστότητα, την πρόοδο στα εμβόλια και την επικείμενη κυκλοφορία νέων τίτλων κινηματογραφικών ταινιών, ήλθε ο καιρό για την AMC να αντεπιτεθεί» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης