Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο παγκόσμιος αγώνας προς τον πλήρη εμβολιασμό - Πρωταθλητές Ισραήλ και Μπαχρέιν

Ο παγκόσμιος αγώνας προς τον πλήρη εμβολιασμό - Πρωταθλητές Ισραήλ και Μπαχρέιν
Ο παγκόσμιος αγώνας προς τον πλήρη εμβολιασμό

Οι επιστήμονες υπολόγισαν αρχικά ότι για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλες θα έπρεπε να εμβολιασθεί το 60% έως 70% του παγκόσμιου, ένα όριο που έχει αναθεωρηθεί προς τα πάνω από τις αρχές του 2021 στο 80% έως 85%.
Όπως σημειώνει ο Niall McCarthy της Statista, ο αγώνας για πλήρη εμβολιασμό βρίσκεται σε εξέλιξη και το Ισραήλ έχει το υψηλότερο μερίδιο πολιτών του που έχουν εμβολιασθεί.
Ο αριθμός κρουσμάτων Covid-19 στο Ισραήλ άρχισε να μειώνεται όταν το 40% του πληθυσμού του έχει πραγματοποιήσει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου, και τώρα το 59,3% των Ισραηλινών είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Το ποσοστό αναπαραγωγής της χώρας ήταν περίπου 0,5% τις τελευταίες εβδομάδες και φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να προκύψει από την πανδημία, υποδηλώνοντας ότι οι αρχικές εκτιμήσεις της ανοσίας της αγέλης είχαν ακρίβεια.
Με το 45,4% των κατοίκων του να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, το Μπαχρέιν έρχεται δεύτερη στη λίστα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 40,2% των ανθρώπων έχουν εμβολιαστεί πλήρως (αν και μην ξεχνάτε ότι σχεδόν οι μισοί από τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς έχουν φυσική ανοσία από προηγούμενη μόλυνση).
Σε αυτήν την περίπτωση, ο πλήρης εμβολιασμός αναφέρεται σε όλες τις δόσεις που ορίζονται από το πρωτόκολλο εμβολιασμού με δεδομένα διαθέσιμα μόνο για χώρες που αναφέρουν την κατανομή των δόσεων τους.
24663.jpeg


Θα βρείτε περισσότερα infographics στο Statista

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης