Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο ΥΠΕΞ Lavrov χαμηλώνει τον πήχη για τη συνάντηση Putin – Biden στις 16 Ιουνίου 2021

Ρωσία: Ο ΥΠΕΞ Lavrov χαμηλώνει τον πήχη για τη συνάντηση Putin – Biden στις 16 Ιουνίου 2021

«Δεν έχουμε αυταπάτες και δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση, ότι θα υπάρξουν κάποιες τομές, κάποιες ιστορικές και συνταρακτικές αποφάσεις» δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Sergey Lavrov

Σχετικά Άρθρα

 Ιστορικά σημαντικές αποφάσεις είναι απίθανο να υπάρξουν κατά την συνάντηση κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου Vledimir Putin και του Αμερικανού προέδρου Joe Biden, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου στην Γενεύη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, χαμηλώνοντας τον πήχη των προσδοκιών, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την 1η Ιουνίου 2021.

Ιστορικές αποφάσεις

«Δεν έχουμε αυταπάτες και δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση, ότι θα υπάρξουν κάποιες τομές, κάποιες ιστορικές και συνταρακτικές αποφάσεις.
Όμως το ίδιο το γεγονός των συνομιλιών σε επίπεδο ηγετών των δύο κύριων πυρηνικών δυνάμεων είναι φυσικά σημαντικό, πρέπει με κάθε τρόπο να το υποστηρίξουμε» δήλωσε ο Lavrov.

Οι απειλές

«Πρέπει οι ίδιοι να ανταλλάξουν απόψεις για το ποιες απειλές βλέπει η κάθε χώρα στον περίγυρο της αλλά και γενικά σε παγκόσμιο επίπεδο» πρόσθεσε ο ίδιος.
Η Ρωσία την Δευτέρα (31/5) είχε δηλώσει δια στόματος του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Sergei Ryabkov ότι ενδέχεται να στείλει «δυσάρεστα» σήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει της συνάντησης κορυφής των δύο προέδρων, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα αυξήσει έως το τέλος του έτους την στρατιωτική της παρουσία στα δυτικά σύνορα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης