Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Εκδόσεις χρέους 80 δισ ευρώ εντός του 2021 - Πρεμιέρα εντός του Ιουνίου

Κομισιόν: Εκδόσεις χρέους 80 δισ ευρώ εντός του 2021  - Πρεμιέρα εντός του Ιουνίου

Η Ευρωπαϊκη Επιττροπή δήλωσε ότι το Σεπτέμβριο θα προχωρήσει σε αναθεώρηση του χρηματοδοτικού της σχεδίου

Σχετικά Άρθρα

Περίπου 80 δισ. ευρώ (97,76 δισ. δολάρια) πρόκειται να δανειστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της έκδοσης μακροπρόθεσμων ομολόγων προκειμένου να χρηματοδοτήσει το ταμείο NextGenerationEU, ύψους 750 δισ. ευρώ, που έχει στόχο την ενίσχυση της ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά την υπέρβαση της κρίσης της πανδημίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την 1η Ιουνίου 2021.

Το Σεπτέμβριο

Η Κομισιόν δήλωσε ότι ο δανεισμός, με τις πρώτες εκδόσεις να ξεκινούν μέσα στον Ιούνιο, θα συμπληρωθεί με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ μέσω της έκδοσης βραχυπρόθεσμων ευρωπαϊκών τίτλων για την κάλυψη των υπόλοιπων χρηματοδοτικών αναγκών, προσθέτοντας ότι θα αναθεωρήσει το χρηματοδοτικό της σχέδιο τον Σεπτέμβριο.

Επιχορηγήσεις - δάνεια

«Η Επιτροπή θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όλες τις προγραμματισμένες επιχορηγήσεις και δάνεια προς τα κράτη μέλη στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και να καλύψει τις ανάγκες των πολιτικών της ΕΕ που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το NextGenerationEU», ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.
EU_Gene.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης