Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Περού το πιο βαρύ χτύπημα της covid: Πρώτο παγκοσμίως σε θνητότητα

Στο Περού το πιο βαρύ χτύπημα της covid: Πρώτο παγκοσμίως σε θνητότητα
Μετρά 5.484 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων
Σχετικά Άρθρα

Το πιο βαρύ πλήγμα της επιδημίας του κορωνοϊού έχει δεχθεί το Περού, το οποίο είναι πρώτο παγκοσμίως σε θνητότητα.
Μετά την αναθεώρηση του αριθμού των θυμάτων από covid – από 69.000 σε περισσότερους από 180.000 – το Περού είναι η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τεχνική επιτροπή που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο και αποτελείται από περουβιανούς επιστήμονες και ειδικούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ανερχόταν ως την 22η Μαΐου σε 180.764 στο κράτος των περίπου 33 εκατομμυρίων κατοίκων.
Το Περού έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα στον κόσμο, με 5.484 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων.
Πριν την αναθεώρηση των στοιχείων, το Περού ήταν στην 13η θέση παγκοσμίως με 2.103 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, με πρώτη την Ουγγαρία με 3.077 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων.
Μέχρι πρότινος οι υγειονομικές αρχές του Περού κατέγραφαν μόνο τους θανάτους ασθενών που είχε επιβεβαιωθεί με εξετάσεις πως έπασχαν από την COVID-19.
Πλέον θα συμπεριλαμβάνονται στον απολογισμό θάνατοι με βάση επτά κριτήρια τεχνικής φύσης, συμπεριλαμβανομένων «πιθανών κρουσμάτων (...) που συνδέονταν αποδεδειγμένα με επιβεβαιωμένο κρούσμα».
Θα καταμετρώνται επίσης «ύποπτα κρούσματα (...) με κλινική εικόνα που συνάδει» με τα συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.
Σημειώνεται πως οι εμβολιασμοί στο Περού προχωρούν εξαιρετικά αργά καθώς μόλις το 5% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης