Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Oμογενής βουλευτής προτείνει την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων

Αυστραλία: Oμογενής βουλευτής προτείνει την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων
Το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων μπορεί να τεθεί προς συζήτηση στην Ομοσπονδιακή βουλή της Αυστραλίας

Το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων μπορεί να τεθεί προς συζήτηση στην Ομοσπονδιακή βουλή της Αυστραλίας εντός των ερχόμενων εβδομάδων.
Τη σχετική πρόταση κατέθεσε στο εθνικό κοινοβούλιο της Αυστραλίας, ο ομογενής βουλευτής των εργατικών κ. Στάθης Γεωργανάς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του SBS Greek Radio του Σίδνεϊ, εάν εγκριθεί προς συζήτηση, θα είναι το πρώτο καθοριστικό βήμα, με την ψηφοφορία να ακολουθεί ενώ το κλίμα για την πιθανή ψηφοφορία θεωρείται θετικό.
«Πάντα υπήρχε μια αμφιβολία από όλες τις κυβερνήσεις, όλα τα κόμματα, αλλά αυτή τη φορά νομίζω θα το πετύχουμε» δήλωσε στο ελληνικό πρόγραμμα του SBS ο Στάθης Γεωργανάς.
Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση του Joe Biden να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, με επίσημη δήλωσή του στις 24 Απριλίου, άλλαξε τα δεδομένα για το ζήτημα ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν πορείες των Συλλόγων των Ποντίων, Ασσυρίων και Αρμενίων σε μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης