Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στήριξη στον παγκόσμιο ελάχιστο συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών από τους G7

Reuters: Στήριξη στον παγκόσμιο ελάχιστο συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών από τους G7
«Σήμα» από τους G7 για συνέχιση της δημοσιονομικής στήριξης των οικονομιών μέχρι να επιτευχθεί ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη
Σχετικά Άρθρα

Θα αναλάβουν τη δέσμευση αυτήν την εβδομάδα να συνεχίσουν τη δημοσιονομική στήριξη των οικονομιών καθώς αναδύονται από την πανδημία και να καταλήξουν σε μια «φιλόδοξη» συμφωνία για έναν ελάχιστο παγκόσμιο φόρο εταιρειών τον Ιούλιο, οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες κατά τη σύνοδο της ομάδας των G7, σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων το οποίο αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.

Δημοσιονομική πολιτική

Οι αξιωματούχοι της G7, που πρόκειται να συναντηθούν στο Λονδίνο στις 4-5 Ιουνίου 2021, θα δηλώσουν επίσης ότι μόλις αποκατασταθεί η ανάκαμψη, θα πρέπει να «διασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη διατηρησιμότητα των δημόσιων οικονομικών» - γεγονός που σημαίνει ότι αναζητείται η κατάλληλη συγκυρία για τη σταδιακή απόσυρση της δημόσιας στήριξης και επιστροφή.
Η ομάδα των G7 περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τον Καναδά.

Gurria: Συμφωνία με ορίζοντα τον Οκτώβριο

Μια ολοκληρωμένη παγκόσμια συμφωνία με αντικείμενο την αναθεώρηση των φορολογικών κανόνων και την υποχρέωση των πολυεθνικών να αναλάβουν μεγαλύτερα φορολογικά βάρη στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται ενδέχεται να μην επιτευχθεί έως τον Οκτώβριο, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) A. Gurria τη Δευτέρα 21 Μαΐου σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Τα σχόλια του Gurria «φρενάρουν» τις προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των G7 αργότερα αυτήν την εβδομάδα, και της G-20 τον επόμενο μήνα.
Αυτές οι σύνοδοι θα αποτελέσουν το πρελούδιο για μια ευρύτερη παγκόσμια συναίνεση ώστε να διαμορφωθεί και να εφαρμοθεί το νέο καθεστώς φορολόγησης της διεθνούς δραστηριότητας των επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης