Τελευταία Νέα
Διεθνή

Visco (ΕΚΤ): Πρέπει να παραμείνει υποστηρικτική η νομισματική πολιτική λόγω αβεβαιότητας

Visco (ΕΚΤ): Πρέπει να παραμείνει υποστηρικτική η νομισματική πολιτική  λόγω αβεβαιότητας
Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει «πλήρη χρήση του ήδη καθορισμένου προγράμματος αγοράς ομολόγων (PEPP)» δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. Ignazio Visco
Σχετικά Άρθρα
Οι προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη παραμένουν αβέβαιες και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αντιμετωπίσει τυχόν έντονες αυξήσεις στα επιτόκια οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τις οικονομικές συνθήκες, δήλωσε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Ignazio Visco, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.
Ο Visco, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, σε ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά πως η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009 έδειξε τους κινδύνους της πρόωρης απόσυρσης του προγράμματος στήριξης.

Το timing

Στην τρέχουσα κατάσταση “η αβεβαιότητα για το timing και η ισχύς της ανάκαμψης απαιτούν οι χρηματοοικονομικές συνθήκες να παραμείνουν υποστηρικτικές για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε στην ετήσια γενικη΄συνέλευση. της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας.
«Οι μεγάλες και επίμονες αυξήσεις στα επιτόκια δεν δικαιολογούνται από τις τρέχουσες οικονομικές προοπτικές και θα αντισταθμιστούν», ανέφερε ο Visco, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ ήταν έτοιμη να κάνει «πλήρη χρήση του ήδη καθορισμένου προγράμματος αγοράς ομολόγων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης