Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ειδικοί προειδοποιούν: Εάν δεν βρεθούν οι ρίζες προέλευσης του Covid, ο κόσμος θα αντιμετωπίσει και νέες πανδημίες

Ειδικοί προειδοποιούν: Εάν δεν βρεθούν οι ρίζες προέλευσης του Covid, ο κόσμος θα αντιμετωπίσει και νέες πανδημίες
«Θα υπάρξουν οι Covid-26 και Covid-32, εκτός αν καταλάβουμε πλήρως την προέλευση του Covid-19», προειδοποιούν οι επιστήμονες
Σχετικά Άρθρα

Ο κόσμος χρειάζεται τη συνεργασία της κινεζικής κυβέρνησης για τον εντοπισμό της προέλευσης του Covid-19 και την πρόληψη μελλοντικών πανδημικών απειλών, ανέφεραν την Κυριακή (30/5) δύο κορυφαίοι εμπειρογνώμονες για τις ασθένειες των ΗΠΑ.
Οι πληροφορίες για την υποστήριξη της θεωρίας ότι ο ιός SARS-CoV-2 μπορεί να διέρρευσε από το εργαστήριο στη Wuhan της Κίνας, έχει αυξηθεί, δήλωσε ο Scott Gottlieb, επίτροπος της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων στην κυβέρνηση Trump, ο οποίος τώρα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο Pfizer.
Η Κίνα δεν έχει παράσχει στοιχεία για να διαψεύσει αυτή τη θεωρία, ενώ η αναζήτηση ενδείξεων ότι ο ιός προήλθε από την άγρια φύση δεν απέδωσε αποτελέσματα, δήλωσε ο Gottlieb στο «Face the Nation» του CBS News.

Μελλοντικές απειλές

Χωρίς να ξέρει πώς ξεκίνησε η πανδημία θέτει τον κόσμο σε κίνδυνο μελλοντικών εστιών, δήλωσε ο Peter Hotez, συν-διευθυντής του κέντρου ανάπτυξης παιδιών στο νοσοκομείο του Τέξας, σε ξεχωριστή τηλεοπτική εμφάνιση.
«Θα υπάρξουν οι Covid-26 και Covid-32, εκτός αν καταλάβουμε πλήρως την προέλευση του Covid-19», δήλωσε ο Hotez στο NBC.
Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη ανίχνευση του νέου παθογόνου σε μια αγορά θαλασσινών στη Wuhan της Κίνας, οι ακριβείς ρίζες του ιού παραμένουν ασαφείς.
Οι επιστήμονες έχουν υποθέσει ότι πιθανότατα εξαπλώθηκε από άγρια ζώα σε ανθρώπους.
Η ιδέα ότι ο ιός μπορεί να διέφυγε κατά λάθος από ένα ερευνητικό εργαστήριο, το οποίο προωθήθηκε εδώ και καιρό από ορισμένους Ρεπουμπλικάνους, έχει συγκεντρώσει την προσοχή της κυβέρνησης BIden, σημειώνει το Bloomberg.

Νέα έρευνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden ζήτησε νέα έρευνα για την εμφάνιση του ιού.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαθέτουν αντικρουόμενες εκτιμήσεις για το κατά πόσο ήταν πιθανότερο ο ιός να διέσχισε το φράγμα των ειδών από μια φυσική δεξαμενή ή να διέρρευσε από το Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan, δήλωσε ο Biden.
Η συζήτηση για την προέλευση του ιού τροφοδοτήθηκε εκ νέου από ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal στις 23 Μαΐου ότι τρεις ερευνητές από το Ινστιτούτο ιολογίας Κίνας νόσησαν σοβαρά τον Νοέμβριο του 2019 και ζήτησαν νοσοκομειακή περίθαλψη για «συμπτώματα παρόμοια με του Covid-19.
«Οι επιστήμονες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν μακροχρόνια έρευνα στην Κίνα και να λαμβάνουν δείγματα αίματος από ανθρώπους και ζώα, δήλωσε ο Hotez.
Οι ΗΠΑ πρέπει να πιέσουν την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της απειλής κυρώσεων, για να επιτρέψουν έρευνα.
«Χρειαζόμαστε μια ομάδα επιστημόνων, επιδημιολόγων, ιολόγων, οικολόγων  στην επαρχία Hubei για μια περίοδο έξι μηνών, για ολόκληρο το χρόνο», δήλωσε ο Hotez.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης