Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταυτόχρονες συναντήσεις αξιωματούχων Ισραήλ - Αιγύπτου για εδραίωση της εκεχειρίας στη Γάζα

Ταυτόχρονες συναντήσεις αξιωματούχων Ισραήλ - Αιγύπτου για εδραίωση της εκεχειρίας στη Γάζα
Η Αίγυπτος βοήθησε στην επίτευξη της εκεχειρίας, που βρίσκεται σε ισχύ από τις 21 Μαΐου και εργάζεται με τις ΗΠΑ και άλλους περιφερειακούς εταίρους προκειμένου να επεκταθεί σε μια μονιμότερη κατάπαυση του πυρός
Σχετικά Άρθρα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu έκανε δεκτό τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου και έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών του στο Κάιρο, σήμερα 30 Μαΐου, μεταξύ των προσπαθειών να εδραιωθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε μεταξύ Ισραήλ και Hamas πριν από μία εβδομάδα, με την οποία τερματίστηκαν οι χειρότερες εχθροπραξίες εδώ και χρόνια.
Η Αίγυπτος βοήθησε στην επίτευξη της εκεχειρίας, που βρίσκεται σε ισχύ από τις 21 Μαΐου και εργάζεται με τις ΗΠΑ και άλλους περιφερειακούς εταίρους προκειμένου να επεκταθεί σε μια μονιμότερη κατάπαυση του πυρός.
Ο Netanyahu είπε ότι στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον Abbas Kamel στην Ιερουσαλήμ βρέθηκαν θέματα περιφερειακής ασφάλειας και τρόποι να αποτραπεί η Hamas από το να χρησιμοποιήσει τη βοήθεια προς τους αμάχους προκειμένου να ενισχύσει τις ικανότητές της.
Από την πλευρά του, το ταξίδι του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Gabi Askenazy στο Κάιρο ήταν η πρώτη τέτοιου είδους επίσκεψη εδώ και 13 χρόνια.
Ο Askenazy δήλωσε πως θα συζητήσει με τον Αιγύπτιο ομόλογό Sammeh Sukri του «την εγκαθίδρυση μιας μόνιμης εκεχειρίας με τη Χαμάς», μαζί με τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης