Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη πρώην στρατιωτικού – Πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών

Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη  πρώην στρατιωτικού – Πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών
Αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός οπλισμένου πρώην στρατιωτικού 
Έναν πρώην στρατιωτικό, βαριά οπλισμένο, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών, αναζητούν οι Αρχές στο Ντορντόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό και μάλιστα, οι ειδικές δυνάμεις της χωροφυλακής (GIGN) επιχειρούν στο χωριό Λαρντέν Σεν Λαζάρ (Lardin-Saint-Lazare) με τη συμμετοχή δύο ελικοπτέρων και συνολικά 210 μελών της χωροφυλακής.
«Είναι ένας πρώην στρατιωτικός, που είναι οπλισμένος, που μετακινείται γρήγορα, που κάνει χρήση του όπλου του», διευκρίνισε ο περιφερειάρχης της Ντορντόν, F. Périssat στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.
Ο περιφερειάρχης του Ντορντόν απηύθυνε νωρίτερα έκκληση προς τους κατοίκους της κοινότητας να «παραμείνουν στα σπίτια τους κλεισμένοι και να μην μετακινούνται».

Έκκληση απηύθυνε και η δήμαρχος του Λαρντέν Σεν Λαζάρ, αναφέροντας ότι πρόκειται για έναν «άνδρα βαριά οπλισμένο και βίαιο» που «φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι».

Πυροβόλησε κατά αστυνομικών

Οι Αρχές αναζητούν ένα πρώην στρατιωτικό ο οποίος νωρίτερα την Κυριακή πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών που είχαν κληθεί σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.
Πάντως, η χωροφυλακή ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας, περίπου 30 ετών, πρώην σύντροφος μιας νεαρής γυναίκας, εμφανίστηκε γύρω στα μεσάνυχτα στην οικία της «όπου βιαιοπράγησε σε βάρος του νέου συντρόφου της», ενώ στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί εναντίον του θύματος και διέφυγε.
«Ο πρώην σύντροφος τριγυρνούσε στους δρόμους του χωριού και έλεγε ότι ήθελε να επιτεθεί εναντίον αστυνομικών. Άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνσή τους και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε δύο περιπολικά», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ήδη, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί η πρώην σύντροφός του και τα παιδιά της, χωρίς να έχουν τραυματιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης