Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Τον Ιούνιο διαθέσιμες 120 εκατ. δόσεις εμβολίων για εγχώρια χρήση

Ινδία: Τον Ιούνιο διαθέσιμες 120 εκατ. δόσεις εμβολίων για εγχώρια χρήση

H Ινδία έχει χορηγήσει περίπου 212 εκατ. δόσεις εμβολίων

Τον Ιούνιο η Ινδία θα έχει σχεδόν 120 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 διαθέσιμες για εγχώρια χρήση, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 30/5 η κυβέρνηση, γεγονός που σηματοδοτεί σημαντική αύξηση από τις 79,4 εκατ. δόσεις που ήταν διαθέσιμες τον Μάιο.
Ήδη, η Ινδία έχει χορηγήσει περίπου 212 εκατ. δόσεις, τις περισσότερες μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ, όμως έχει προσφέρει τις απαραίτητες δύο δόσεις μόνο στο 3% περίπου των 1,35 δισεκ. κατοίκων της.
Στο μεταξύ, η χώρα κατέγραψε τη μικρότερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού εδώ και 46 ημέρες, με 165.553 μολύνσεις τις προηγούμενες 24 ώρες.Ωστόσο, οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 3.460.

Ελλείψεις εμβολίων

Πολλά κρατίδια της Ινδίας έχουν αναφέρει σοβαρή έλλειψη εμβολίων, αναγκάζοντας αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων και την πρωτεύουσα Νέο Δελχί, να δώσουν ξανά προτεραιότητα στους πολίτες άνω των 45 ετών.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα υψηλόβαθμος σύμβουλος της κυβέρνησης είχε δηλώσει ότι πάνω από 2 δισεκ. δόσεις εμβολίων πιθανόν να είναι διαθέσιμες στην Ινδία μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου φέτος, συμπεριλαμβανομένων των σκευασμάτων από δύο ινδικές εταιρίες παρασκευής.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Ινδία ξεκίνησε να χορηγεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, παράλληλα με το σκεύασμα της AstraZeneca που παρασκευάζεται από το Serum Institute of India (SII) και με το Covaxin της ινδικής εταιρίας Bharat Biotech.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης