Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Έχουμε ξεπεράσει σημαντικότερα προβλήματα από την κλιματική αλλαγή

Schaeuble: Έχουμε ξεπεράσει σημαντικότερα προβλήματα από την κλιματική αλλαγή
«Έχουμε ξεπεράσει μεγαλύτερα προβλήματα», υπογράμμισε ο 78χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας
Σχετικά Άρθρα

Αισιόδοξος για τη μάχη με την κλιματική αλλαγή εμφανίζεται ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής Wolfgang Schaeuble με την προϋπόθεση, πως ο κόσμος θα υιοθετήσει ένα πιο μετρημένο μοντέλο ζωής.
Έχουμε ήδη ξεπεράσει μεγαλύτερα προβλήματα από την κλιματική αλλαγή, η μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή δεν έχει χαθεί αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι παγκόσμιες συμμαχίες σημειώνει ο πρόεδρος της Bundestag μιλώντας σε πολιτιστική εκδήλωση στη Λειψία.
«Έχουμε ξεπεράσει μεγαλύτερα προβλήματα», υπογράμμισε ο 78χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και ως μέτρο πρότεινε την αύξηση των τιμών σε προϊόντα που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Ιεράρχηση προτεραιοτήτων

«Τότε θα πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας λίγο διαφορετικά - και αυτό λειτουργεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Schaeuble.
«Οι παγκόσμιες συμμαχίες είναι σημαντικές.
Το έθνος-κράτος δεν μπορεί να λύσει μόνο του τα προβλήματα και «ο καθένας μπορεί να κάνει κάτι τοπικά», τόνισε.
Όσον αφορά την εξαφάνιση ειδών σημείωσε: «Η ποικιλομορφία διασφαλίζει την ελευθερία - και, παρεμπιπτόντως, τη βιωσιμότητα».
Ταυτόχρονα, η ελευθερία μπορεί να αντέξει μόνο εάν υπάρχουν όρια, είπε και βάσει της εμπειρίας του από το υπουργείο Οικονομικών σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Η απεριόριστη ελευθερία των χρηματοπιστωτικών αγορών καταστρέφει τελικά».
Η κλιματική αλλαγή, η εξαφάνιση ειδών και η πανδημία έχουν επίσης σχέση με το γεγονός ότι «πιστεύουμε πως όλα είναι απεριόριστα», συνέχισε ο πρόεδρος της Bundestag.
Εδώ η ζωή στη γη περιορίζεται μεταξύ της γέννησης και του θανάτου και στο μεταξύ χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, κατέληξε στη δήλωσή του ο Schaeuble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης