Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Οι Αμερικανοί τουρίστες «σανίδα σωτηρίας» για τον ευρωπαϊκό τουρισμό και το ελληνικό καλοκαίρι

CNBC: Οι Αμερικανοί τουρίστες «σανίδα σωτηρίας» για τον ευρωπαϊκό τουρισμό και το ελληνικό καλοκαίρι
Οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν πάνω από 36 εκατ. ταξίδια στην Ευρώπη το 2019 και 6,6 εκατ. το 2020 - Το 2021 οι ταξιδιωτικοί πράκτορες κατακλύζονται από αιτήματα για την Ελλάδα
Στην τονωτική ένεση σωτηρίας που μπορούν να κάνουν οι Αμερικανοί τουρίστες τόσο στον ευρωπαϊκό τουρισμό όσο και στον ελληνικό αναφέρεται το πρωτοσέλιδο του αμερικανικού πρακτορείου CNBC.
Όπως επισημαίνει, η Ευρώπη ετοιμάζεται να ανοίξει τα σύνορά της σε ξένους επισκέπτες εγκαίρως για τη θερινή σεζόν, ελπίζοντας να δει τους Αμερικανούς τουρίστες να επιστρέφουν δυναμικά, τονίζοντας επίσης πόσο η επάνοδος των Αμερικανών μπορεί να αναθερμάνει τον ελληνικό τουρισμό.
Οι διεθνείς αφίξεις στην Ευρώπη, σχολιάζει το δίκτυο, μειώθηκαν κατά 70% το 2020 εν συγκρίσει με το 2019.
Μόνο οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν πάνω από 36 εκατ. ταξίδια στην Ευρώπη το 2019 και αυτό το νούμερο συρρικνώθηκε στα 6,6 εκατ. το 2020.
Ωστόσο, με το 50% των ενήλικων Αμερικανών εμβολιασμένο και τις αμερικανικές αεροπορικές που επεκτείνουν όλο και περισσότερο τις πτησεις τους προς την Ευρώπη, κάποιοι Αμερικανοί αρχίζουν να σκέφτονται την πιθανότητα να έρθουν το καλοκαίρι.


Εκτόξευση των κρατήσεων προς Ευρώπη

Μάλιστα, όταν η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula Von der Leyen, υπαινίχθηκε τον περασμένο μήνα ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί ίσως μπορέσουν να έρθουν φέτος στην Ευρωζώνη, οι αναζητήσεις ταξιδιών από τις ΗΠΑ εκτοξεύθηκαν κατά 47%, όπως αναφέρει η εταιρεία αναζήτησης τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων Hopper.
Αυτόν τον μήνα, όπως αναφέρει το CNBC, η Ελλάδα ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που καλωσόρισε ξανά ξένους τουρίστες, μεταξύ αυτών και Αμερικανών, χωρίς την απαίτηση να μπουν σε καραντίνα αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή αν έχουν αρνητικό τεστ.
"Η Ελλάδα προσφέρει στον κόσμο αυτό που θέλει", ανέφερε ο υπ. Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε ανάρτησή του όταν άνοιξε ο ελληνικός τουρισμός στις 15 Μαΐου.

Η εμβολιαστική δέσμευση της Ελλάδας

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να εμβολιάσει πλήρως τον πληθυσμό των 6.000 νησιών της ως τα τέλη Ιουνίου.
Ένας από αυτούς τους προορισμούς είναι η Σαντορίνη, η οποία χαρακτηρίζεται από το CNBC ως "τουριστική παγίδα".
Ερωτηθείς για το πόσο του έλειψαν οι Αμερικανοί, ο γενικός διευθυντής των πολυτελών ξενοδοχείων Canaves Oia, Μάρκος Χαϊδεμένος, απαντά: "Δεν έχετε ιδέα"…
Ακόμα και πριν από τις ανακοινώσεις της ΕΕ, ο 33χρονος επιχειρηματίας δήλωσε ότι οι πρώτοι Αμερικανοί επισκέπτες των ξενοδοχείων άρχισαν να καταφθάνουν, μόλις η Ελλάδα άνοιξε ξανά αυτόν τον μήνα.
"Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες κατακλύζονται από αιτήματα (Αμερικανών τουριστών) για την Ελλάδα", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης