Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βιετνάμ: Νέο παραλλαγμένο στέλεχος - Συνδυασμός του ινδικού και του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους

Βιετνάμ: Νέο παραλλαγμένο στέλεχος - Συνδυασμός του ινδικού και του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους
"Είναι ένα ινδικό παραλλαγμένο στέλεχος με μεταλλάξεις που αρχικά ανήκουν στη βρετανική παραλλαγή", δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Βιετνάμ

Το Βιετνάμ ταυτοποίησε νέο παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού, που αποτελεί συνδυασμό της ινδικής και της βρετανικής παραλλαγής του, που εξαπλώνεται γρήγορα μέσω του αέρα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Βιετνάμ, ο Nguyễn Thanh Long, όπως ανέφερε δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας VnExpress.
«Βάσει της γενετικής αλληλουχίας σε προσφάτως διαγνωσμένους ασθενείς, ταυτοποιήσαμε νέο παραλλαγμένο στέλεχος, που είναι συνδυασμός του ινδικού και του βρετανικού», δήλωσε ο υπουργός.
«Πιο συγκεκριμένα, είναι ένα ινδικό παραλλαγμένο στέλεχος με μεταλλάξεις που αρχικά ανήκουν στη βρετανική παραλλαγή», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την VnExpress, ο υπουργός είπε ότι το Βιετνάμ σύντομα θα κάνει επίσημες ανακοινώσεις για το παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε.

Η εικόνα της πανδημίας στο Βιετνάμ

Το Βιετνάμ, αν και κατάφερε να περιορίσει τον νέο κορωνοϊό το μεγαλύτερο διάστημα της περασμένης χρονιάς, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπο με έξαρση της επιδημίας.
Ήδη, σχεδόν 3.600 άνθρωποι έχουν μολυνθεί σε 31 από τις 63 πόλεις και επαρχίες από τα τέλη Απριλίου, που αντιστοιχεί σε πάνω από το ήμισυ του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα.
Μέχρι τώρα το Βιετνάμ έχει καταγράψει επτά παραλλαγμένα στελέχη του ιού: B.1.222, B.1.619, D614G, B.1.1.7 (το βρετανικό), B.1.351, A.23.1 και B.1.617.2 (το ινδικό).
Η καλλιέργεια στο εργαστήριο του νέου παραλλαγμένου στελέχους, που είναι περισσότερο μεταδοτικό σε σχέση με τα μέχρι τώρα γνωστά, αποκάλυψε ότι ο ιός αναπαράγεται πολύ γρήγορα, γεγονός που εξηγεί τον λόγο που εμφανίζονται τόσα πολλά νέα κρούσματα σε διαφορετικές τοποθεσίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, σημείωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται ότι η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει καταγράψει έως σήμερα 6.396 κρούσματα κορωνοϊού και 47 θανάτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης