Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Πιθανός αντίπαλος του Erdogan στις προεδρικές εκλογές του 2023 ο Imamoglu

Τουρκία: Πιθανός αντίπαλος του Erdogan στις προεδρικές εκλογές του 2023 ο Imamoglu
Εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών και 1 μήνα στον Imamoglu

Αντιμέτωπος με δίκη εξαιτίας δήλωσης που να είχε κάνει για τις δημοτικές εκλογές του 2019 βρίσκεται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ekrem Imamoglu και μάλιστα, Εισαγγελέας ζήτησε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών και 1 μήνα.
Ο Ekrem Imamoglu, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), κατηγορείται για δημόσια εξύβριση μελών της εκλογικής επιτροπής της Τουρκίας, όπως ανέφερε στις 28/5 το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, σύμφωνα με το οποίο είχε διαψεύσει τις κατηγορίες στο πλαίσιο έρευνας που είχε διενεργηθεί στο παρελθόν και είχε πει ότι δεν μίλησε για συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά έκανε «οξείες πολιτικές επικρίσεις».
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Ekrem Imamoglu, φέρεται να είχε αποκαλέσει «ηλίθιους» τους αξιωματούχους της εκλογικής επιτροπής που είχαν ακυρώσει τις εκλογές του Μαρτίου του 2019, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.
Η δήλωση αυτή είχε γίνει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Νοέμβριο του 2019, κατά το Anadolu.
Σημειώνεται ότι σε εκείνες τις εκλογές ο Ekrem Imamoglu είχε κερδίσει οριακά τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Binali Yıldırım του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK).
Ωστόσο, μετά την απόφαση της εκλογικής επιτροπής να ακυρωθεί η διαδικασία, στις νέες δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο, κέρδισε με μεγάλη διαφορά.

Πιθανός αντίπαλος του Erdogan το 2023

Ο Ekrem Imamoglu θεωρείται πιθανός αντίπαλος του R.T. Erdogan στις προεδρικές εκλογές που κανονικά θα διεξαχθούν το 2023.
Στο μεταξύ, δικηγόροι του Erdogan υπέβαλαν μήνυση και αγωγή εναντίον της C. Kaftancıoğlu, δημοφιλούς πολιτικού του CHP στην Κωνσταντινούπολη, ερίζοντας πως εξύβρισε τον αρχηγό του κράτους.

Στην τουρκική δικαιοσύνη

Οι δικηγόροι του Erdogan ζητούν η Kaftancıoğlu να πληρώσει πρόστιμο 500.000 τουρκικών λιρών (περίπου 48.000 ευρώ) διότι κατ’ αυτούς πρόσβαλε τον πρόεδρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Ιανουάριο σχετικά με τις κινητοποιήσεις στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.
Σημειώνεται ότι η πολιτικός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία είχε αναφερθεί στον R.T. Erdogan με την έκφραση «το πρόσωπο που κατέχει την προεδρική καρέκλα».
Πάντως, δεν έχει ακόμη γίνει σαφές αν η τουρκική δικαιοσύνη θα αποδεχθεί τη μήνυση και την αγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης