Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΗΠΑ): Να συνεχιστεί η δημοσιονομική στήριξη – Στηρίζουμε τις προσπάθειες για τα ψηφιακά νομίσματα

Yellen (ΗΠΑ): Να συνεχιστεί η δημοσιονομική στήριξη – Στηρίζουμε τις προσπάθειες για τα ψηφιακά νομίσματα
Η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, Janet Yellen υπογράμμισε την κοινή δέσμευση όσον αφορά τη συνεργασία των ισχυρότερων κρατών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Σχετικά Άρθρα

Στην ανάγκη συνέχισης της στήριξης της παγκόσμιας οικονομίας με δημοσιονομικά μέσα αναφέρθηκα η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Janet Yellen, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Οικονομικών και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών στην ομάδα των G7, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.

Κλιματική αλλαγή

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου, υπογράμμισε τη δέσμευση των ΗΠΑ όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ των ισχυρότερων κρατών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
«Η κ. Yellen αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες για την δημιουργία συστημάτων πληρωμών με ψηφιακά νομίσματα τα οποία θα εκδίδονται από τις κεντρικές τράπεζες και τις σχετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα διεθνών» αναφέρει το υπουργείο των ΗΠΑ στην ανακοίνωσή του.

Fed: Το καλοκαίρι τα πρώτα βήματα για το ψηφιακό δολάριο

Εντατικοποιεί τις προσπάθειές της να αναπτύξει το δικό της ψηφιακό νόμισμα η Federal Reserve των ΗΠΑ καθώς ανακοίνωσε ότι το προσεχές καλοκαίρι θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα ενός ερευνητικού project όπου θα εξετάζεται η συνολική σκοπιμότητα της υιοθέτησης ενός ψηφιακού νομίσματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021.
Αν και η κεντρική τράπεζα δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένη πλάνο για την υιοθέτηση ενός κρυπτονομίασματος, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell αναφέρθηκε την πρόοδο που έχει επιτεχθεί στην τεχνολογία των συστημάτων πληρωμών και υπογράμμισε ότι η Fed «παρακολουθεί προσεκτικά και προσαρμόζεται» σε αυτές τις καινοτομίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης