Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schnabel: Η Ευρώπη έχει περάσει το κρίσιμο σημείο, αλλά συνεχίζει να χρειάζεται τη στήριξη της ΕΚΤ

tags :
Schnabel: Η Ευρώπη έχει περάσει το κρίσιμο σημείο, αλλά συνεχίζει να χρειάζεται τη στήριξη της ΕΚΤ
Η ευρωζώνη έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής και η πρόσφατη άνοδος του κόστους δανεισμού αποτυπώνει τη βελτίωση των θεμελιωδών, ανέφερε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, η Isabel Schnabel

Η ευρωζώνη έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής και η πρόσφατη άνοδος του κόστους δανεισμού αποτυπώνει τη βελτίωση των θεμελιωδών, ανέφερε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, η Isabel Schnabel στο Reuters, διασκεδάζοντας τις ανησυχίες ότι η αύξηση των αποδόσεων ρισκάρει να «πνίξει» την ανάπτυξη.
Αντιμέτωπη με μια επίμονη άνοδο του κόστος δανεισμού, η ΕΚΤ πρέπει να αποφασίσει για τον μελλοντικό ρυθμό των αγορών ομολόγων έκτακτης ανάγκης στη συνεδρίαση της 10ης Ιουνίου, ενώ όλο και περισσότεροι φορείς χάραξης πολιτικής ζητούν σταθερή ροή του προγράμματος τόνωσης, φοβούμενοι ότι η ανάκαμψη σε διαφορετική περίπτωση θα επιβραδυνθεί.
Η Schnabel υποστήριξε ότι ήταν αναμενόμενη η άνοδος των ονομαστικών αποδόσεων, και ότι οι χρηματοδοτικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές, αντίστοιχα με τη δέσμευση της τράπεζας τον Δεκέμβριο.
«Η άνοδος των αποδόσεων είναι μια φυσική εξέλιξη σε ένα κρίσιμο σημείο στην ανάκαμψη -οι επενδυτές γίνονται πιο αισιόδοξοι, οι πληθωριστικές προσδοκίες αυξάνονται και ως αποτέλεσμα, οι ονομαστικές αποδόσεις κινούνται ανοδικά», τόνισε η Schnabel στο Reuters.
«Οι χρηματοδοτικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές», υποστήριξε, τονίζοντας ότι τα πραγματικά ή προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό επιτόκια, είναι σε γενικές γραμμές σταθερά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης