Τελευταία Νέα
Διεθνή

IIF: Τα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών θα φτάσουν σε επίπεδα ρεκόρ το 2021... αλλά αυτό δεν θα είναι καλό

IIF: Τα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών θα φτάσουν σε επίπεδα ρεκόρ το 2021... αλλά αυτό δεν θα είναι καλό

Είναι καιρός η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αρχίσει να μιλά για την πιθανότητα σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, σύμφωνα με το IIF

Οι τράπεζες των ΗΠΑ είναι πιθανό να ανακοινώσουν κέρδη που θα φτάσουν σε "επίπεδα ρεκόρ" το 2021, καθώς η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει και οι χρηματοπιστωτικές αγορές παραμένουν ανοδικές, εκτιμά το Ινστιτούτο Διεθνούς Οικονομικών (IIF).

Ωστόσο, αυτό δεν είναι και τόσο καλή εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με το IIF, είναι καιρός η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να εξετάσει την πιθανότητα σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Τι θα ενισχύσει τις τραπεζικά κέρδη

Ο Tim Adams, διευθύνων σύμβουλος του IIF, δήλωσε ότι η βελτιωμένη οικονομία θα βοηθήσει τα τραπεζικά δάνεια και τα έσοδα από τέλη να αυξηθούν, ενώ η περισσότερη επενδυτική δραστηριότητα θα ενισχύσει τα εμπορικά έσοδα.
«Νομίζω ότι θα δούμε κέρδη σε επίπεδο ρεκόρ φέτος, επομένως είναι καλή χρονιά για τις τράπεζες.
Το βλέπουμε στις τραπεζικές μετοχές και νομίζω ότι θα συνεχίσει να αντικατοπτρίζει αυτές τις βασικές, πραγματικά ισχυρές βασικές αρχές για τουλάχιστον το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Adams.
Οι τραπεζικές μετοχές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν φέτος.
Μεταξύ των μεγάλων τραπεζών, οι μετοχές της Goldman Sachs έχουν σημειώσει άνοδο 40,8% φέτος μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης, ενώ η Bank of America και η JPMorgan κέρδισαν περίπου 40,4% και 29,3%, αντίστοιχα.
Πολλές από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες τον περασμένο μήνα ανέφεραν κέρδη πρώτου τριμήνου που υπερέβαιναν τις προσδοκίες των αναλυτών σε διάφορες χρηματοοικονομικές μετρήσεις.

Η Fed οδηγεί την οικονομία σε υψηλά επίπεδα

Η βελτιωμένη απόδοση των τραπεζών έρχεται καθώς η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει από την πτώση της πανδημίας του Covid-19.
Η ανάκαμψη προκάλεσε ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών ότι η ταχύτερη αύξηση του πληθωρισμού θα μπορούσε να οδηγήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να συσφίξει τη νομισματική πολιτική νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.
Σύμφωνα με τον Adams είναι καιρός η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αρχίσει να μιλά για την πιθανότητα μείωσης της νομισματικής πολιτικής.
Ωστόσο, υπήρξαν ελάχιστες ενδείξεις ότι ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell θα το έκανε σύντομα, πρόσθεσε.
«Νομίζω ότι θα οδηγήσουν την οικονομία σε "καυτά" επίπεδα για πολύ καιρό και θα περιμένουν να δουν τον πληθωρισμό και πόσο παρατεταμένες είναι οι πληθωριστικές πιέσεις και όχι απλώς παροδικές», δήλωσε ο Adams.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης