Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτη συνδιάλεξη αρμοδίων αξιωματούχων ΗΠΑ - Κίνας αφότου ανέλαβε ο J. Biden

Πρώτη συνδιάλεξη αρμοδίων αξιωματούχων ΗΠΑ - Κίνας αφότου ανέλαβε ο J. Biden
Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου της κινεζικής πλευράς, οι δύο πλευρές έκαναν μια «εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων» αντιμετωπίζοντας η μια την άλλη με πνεύμα «ισότητας και αμοιβαίου σεβασμού».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Liu Xe και η νέα αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) Kathreen Tai είχαν την πρώτη τους τηλεφωνική συνδιάλεξη αφότου ανέλαβε την αμερικανική προεδρία ο Δημοκρατικός J. Biden, ανακοίνωσαν το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου και οι υπηρεσίες της Kathreen Tai.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου της κινεζικής πλευράς, οι δύο πλευρές έκαναν μια «εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων» αντιμετωπίζοντας η μια την άλλη με πνεύμα «ισότητας και αμοιβαίου σεβασμού».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπηρεσιών της κυρίας Kathreen Tai, η αμερικανίδα αντιπρόσωπος εξέφρασε τις «ανησυχίες» της και εξέθεσε τις «κατευθυντήριες αρχές» και τις «προτεραιότητες» της κυβέρνησης του κ. Biden για τη χάραξη εμπορικής πολιτικής «με επίκεντρο» τους αμερικανούς εργαζομένους.
Είπε ακόμη στον συνομιλητή της πως ανυπομονεί για τις μελλοντικές επαφές τους, καθώς για την ώρα ακόμη «μελετά» τη διμερή εμπορική σχέση.
Η συνδιάλεξη χαρακτηρίστηκε «ειλικρινής» στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης