Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Putin - Lukashenko στη σκιά της κόντρας με τη Δύση για την «αεροπειρατεία»

Συνάντηση Putin - Lukashenko στη σκιά της κόντρας με τη Δύση για την «αεροπειρατεία»
Η προηγούμενη συνάντηση των δύο ήταν μόλις στις 22 Απριλίου στο Κρεμλίνο και είχε διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις ώρες
Σχετικά Άρθρα
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Alexander Lukasenko, στη σκιά της κόντρας που έχει ξεσπάσει με τη Δύση για την «αεροπειρατεία» στο αεροσκάφος της Ryanair και της σύλληψης του δημοσιογράφου Roman Protasevich.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συζητήσουν σήμερα στην άτυπη συνάντηση «Gymnich», το ενδεχόμενο της επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας.

Η επίσημη ατζέντα

Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν «τα επίκαιρα ζητήματα της περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, η υλοποίηση των κοινών σχεδίων στον εμπορικό-οικονομικό, ενεργειακό και πολιτιστικό-ανθρωπιστικό τομέα, καθώς και τα θέματα προώθησης της ενοποίησης στο πλαίσιο του Ενωσιακού κράτους», σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου Dmitri Peskov, έως χθες, Τετάρτη, δεν προβλέπονταν δηλώσεις ή ανακοινώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο.
Στις σχετικές ανακοινώσεις ουδεμία έως τώρα αναφορά δεν υπάρχει σε τυχόν συζήτηση της υπόθεσης του συλληφθέντος στο Μινσκ Roman Protasevich, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε επαφή και παρέχει προξενική υποστήριξη στην σύντροφο του, Ρωσίδα υπήκοο Sofia Sapega.
Ο ίδιος ο Lukashenko, ερωτηθείς από το λευκορωσικό πρακτορείο «Μπέλτα», είπε ότι δεν θα ήθελε να κατονομάσει συγκεκριμένα θέματα, αλλά «κυρίως λόγος θα γίνει για την οικονομία».
Η προηγούμενη συνάντηση των δύο ήταν μόλις στις 22 Απριλίου στο Κρεμλίνο και είχε διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις ώρες.
Το λεγόμενο «Ενωσιακό Κράτος» είναι μια υπερκρατική μορφή ενοποίησης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, η οποία έχει συμφωνηθεί τελευταία φορά από το 1998 και προωθείται με αργούς ρυθμούς τμηματικής δημιουργίας ενιαίων πολιτικών, οικονομικών, αμυντικών, τελωνειακών, συναλλαγματικών, νομικών, ανθρωπιστικών και πολιτιστικών δομών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης